·        És un projecte del copilot de ral·lis Kini Muntada, Àlex Crivillé i el mecànic de Moto GP Javier Ullate, anomenat CKU28, que ofereix entrenament a les parts del cos humà més exercitades pels pilots de motociclisme.
 
·        El taller Mecanitzats Muntada, d’Osona, ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través del programa InnoEmpresa d’ACCIÓ per a aquest projecte.
 
·        Ja han venut una de les màquines d’entrenament, que es produeixen per encàrrec, i compten amb 3 unitats més que lloguen a pilots professionals, escoles de motociclisme i per a esdeveniments comercials.
 
El taller Mecanitzats Muntada, de Manlleu (Osona), ha començat la fase de comercialització de la primera màquina d’entrenament del món dissenyada per a pilots de motocicleta. Es tracta del projecte CKU28, impulsat pel copilot de ral·lis Kini Muntada -propietari del taller-, l’expilot de motocicletes i bicampió del món Àlex Crivillé i el mecànic de Moto GP Javier Ullate. Per a aquest projecte, Mecanitzats Muntada ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través del programa InnoEmpresa d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació.
 
És un aparell estàtic amb forma de motocicleta que focalitza l’entrenament de cames, braços i coll, les part dels cos humà més exercitades pels pilots professionals de motociclisme. Venut per encàrrec, està dissenyat, produït i muntat a Catalunya. Segons Kini Muntada, “vam tenir la idea amb l’Àlex Crivillé i Javier Ullate perquè aquest producte no existia al mercat, i després de 15 mesos de feina i el suport d’ACCIÓ, l’any 2013 ja teníem el primer prototip”.
 
Ja han venut la primera màquina d’entrenament i compten amb 3 unitats més que lloguen a pilots professionals, escoles de motociclisme i per a esdeveniments comercials. Per exemple, un d’aquests casos és Valentino Rossi, que disposa des de fa 2 mesos d’un aparell a Itàlia per al seu equip de pilots VR46.  “Ja tenim projectes oberts a Austràlia, Rússia, Noruega, la Xina, Malàisia, Qatar i la Índia”, subratlla Muntada, que assegura que el seu objectiu és “consolidar el nostre posicionament a tot el món”.
 
El taller Mecanitzats Muntada va néixer l’any 1989, i actualment té 6 treballadors. D’una banda, es dedica a la fabricació de peces per a màquines de fàbriques del sector alimentari, aeronàutic i farmacèutic, mentre que un 25% de la seva facturació prové directament del sector del motor-sport, proveint a companyies com Dorna –empresa promotora del mundial de Moto GP- o SEAT Sport.