Salut

Més de 300 professionals participen a Barcelona a la VI Jornada anual de Prevenció i Control del Tabaquisme, presidida pel secretari de Salut Pública, Antoni Mateu

query_builder   17 abril 2015 17:16

event_note Nota de premsa

Més de 300 professionals participen a Barcelona a la VI Jornada anual de Prevenció i Control del Tabaquisme, presidida pel secretari de Salut Pública, Antoni Mateu

El Comité Nacional para la Prevención del Tabaquismo sosté que l’empaquetatge genèric de les cigarretes és una mesura necessària que s’hauria d’aplicar a Espanya, com ja estan incorporant altres països com Austràlia, Irlanda, Regne Unit i França. Una mesura destinada a reduir l’atractiu dels paquets de tabac i facilitar així la prevenció del tabaquisme, especialment entre les persones més joves. Aquesta és una de les conclusions destacades de la VI jornada anual de Prevenció i Control del Tabaquisme, que ha estat inaugurada pel secretari de Salut Pública del Departament de Salut, Antoni Mateu.
 
A la jornada, els professions també han destacat que el consum de tabac i cànnabis estan molt associats ja que 3 de cada 5 fumadors de tabac d’entre 14 i 18 anys fuma també cànnabis. En aquest sentit, han assenyalat la importancia d’avançar en el coneixement del consum combinat i en el seu abordatge. Precisament, durant la jornada s’ha donat a conèixer el projecte, que actualment desenvolupa el Comité Nacional para la Prevención del Tabaquismo, amb l’objectiu d’investigar el binomi cànnabis – tabac i promoure polítiques d’abordatge del consum d’aquestes dues substàncies.
 
A Catalunya, la prevenció i el control del tabaquisme és una de les prioritats del Departament de Salut, tal com s’estableix tant en el Pla de salut 2011-2015, com en el Pla interdepartamental de salut pública.
 
Actualment, el 25,9% dels catalans de 15 anys i més són fumadors diaris o ocasionals. I malgrat que el consum de tabac a Catalunya ha baixat el 2014 fins a assolir aquest mínim històric, encara fumen 1.600.000 persones.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia