• La titular d’Ensenyament afirma que l’esborrany de decret del ministeri és una “claríssima provocació” perquè preveu que la llengua de la revàlida a l’ESO la triïn els pares
 
  • Irene Rigau ha fet aquestes declaracions a les Terres de l’Ebre, on ha visitat l’Escola Lluís Viñas i Viñoles de Móra d’Ebre i l’Institut Blanca d’Anjou del Perelló
 
 
foto
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha advertit que la revàlida que proposa el ministeri en l’esborrany de decret “és un nou pas en aquest intent de trencar el model educatiu” i que “és una “claríssima provocació” perquè preveu que la llengua d’aquesta prova que hauran de fer els alumnes a l’ESO la triïn els pares. Ha afegit que “els alumnes solen respondre els exàmens en la llengua que han estat aprenent la matèria, que és el més normal”. La consellera Rigau ha fet aquestes declaracions a les Terres de l’Ebre, on ha visitat l’Escola Lluís Viñas i Viñoles de Móra d’Ebre i l’Institut Blanca d’Anjou del Perelló.
 
En el mateix sentit, ha remarcat que “el fet d’introduir aquesta falca en aquest nou esborrany de decret que no estava ni a la Lomce, vol dir que continuen utilitzant la llengua com a arma política, mentre que nosaltres l’hem utilitzat com a element de convivència i ho continuarem fent”. També ha recordat que la “principal prioritat” del ministeri és la “recentralització” i que “això es concreta amb una prova a final d’ESO per tal que tots els alumnes d’Espanya s’examinin dels mateixos continguts”.
 
Així, la consellera Rigau ha fet un recorregut per les noves instal·lacions de l’Escola Lluís Viñas i Viñoles, atès que recentment s’ha realitzat una ampliació i una remodelació d’una part del centre -gimnàs, vestuaris, zona de gestió i administració-. L’escola, que ofereix ensenyaments d’educació infantil i educació primària, té aquest curs un total de 369 alumnes, distribuïts en 7 grups a infantil i 12 a primària. El nom de l’escola és en record del mestre que va regentar l’Escola Pública de Nens de la localitat entre els anys 1895 i 1937.
 
Irene Rigau ha anunciat que el Govern ha aprovat en la darrera sessió un acord per dur a terme una nova ampliació obres d’aquest centre “per donar continuïtat i acabar tot el projecte”. Així mateix ha explicat que el pressupost supera el milió d’euros “perquè es pugui dur a terme amb la qualitat necessària, ha estat una escola que ha treballat molts anys en situació de sobreesforç”. “Amb aquestes ampliacions es vol facilitar el creixement de la població”, ha conclòs.
 
Després, a l’Institut Blanca d’Anjou del Perelló Irene Rigau ha participat en l’acte de celebració del 25è aniversari del centre, que es va crear el curs 1990-91. L’institut ofereix estudis d'educació secundària obligatòria i batxillerat, en les modalitats de ciències i tecnologia i d'humanitats i ciències socials.  Aquest curs hi estudien 160 alumnes, dividits en 6 grups d’ESO i 2 de batxillerat.
 
Durant l’acte, l’escriptor i premi Josep Pla 2015, Andreu Carranza, ha ofert la conferència “Impressions d’un conserge escriptor”. La consellera Rigau ha destacat que “molts alumnes hauran descobert el valor de la literatura” gràcies al “conserge-escriptor” i li ha agraït el fet de “demostrar que lo important en aquesta vida és el ser i no el tenir”. També ha subratllat que “posa de manifest la gran riquesa de la comunitat educativa, que entre tots estem enviant cada dia un missatge a les noves generacions”.
 
 
17 de març de 2015
 

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 557

Fotografia 2

Fotografia 2 495