• El projecte reprodueix una castell en què 25 monitors reflecteixen el punt de vista de cada casteller
Castelloscopi
La videoinstal·lació en forma de calidoscopi Castelloscopi podrà ser admirada al vestíbul de la Filmoteca de Catalunya de l’1 al 10 de maig. Aquest muntatge està format per una estructura metàl·lica vertical que reprodueix un castell en què els castellers són substituïts per 25 monitors que reflecteixen la visió que cadascun d’ells.
 
Atès que les 25 pantalles reflecteixen la visió subjectiva corresponent a cada casteller, es genera una identificació total entre la posició de la pantalla en relació a l’estructura vertical, les mirades subjectives dels altres castellers, i la pròpia mirada de l’espectador, que podrà recórrer per tots cantons la instal·lació audiovisual, en una immersió visual en el fet casteller.
 
En aquesta comunió de punts de vista hi ha implícita la possibilitat de compartir i ensenyar en tota la seva riquesa el castell humà i tots els valors que comporta: l’esforç, el treball en equip, el seny però també la rauxa, l’equilibri, la força del grup o el coratge.
 
Castelloscopi ha estat un projecte seleccionat pels Castellers del Poble-sec dins dels actes del seu 15è aniversari (1999-2014), i compta amb el suport del Departament de Cultura i de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC).  La realització d’aquest innovador projecte audiovisual ha esta possible gràcies a la campanya de micromecenatge vehiculada a través de la plataforma Verkami.
 
En el marc d’aquesta exposició, es projectarà també, el diumenge 3 de maig a la Filmoteca, el documental Nosaltres, els Xiquets de Valls.