Acte del Dia de les Esquadres a la Regió Policial Pirineu Occidental
  • Espadaler ha remarcat que l’expressió gihadista obligarà als Mossos d’Esquadra a presentar una cara més robusta en algunes ocasions
 
  • Durant l’acte s’han lliurat 79 felicitacions a mossos d’esquadra de la regió per diferents actuacions meritòries i per la seva trajectòria professional
 
 Aquest matí la ciutat de Tremp ha acollit l’acte de celebració del Dia de les Esquadres a la Regió Policial Pirineu Occidental. L’acte s’ha celebrat a l’Espai Cultural La Lira i ha estat presidit pel conseller d’Interior, Ramon Espadaler.
 
El conseller Espadaler ha volgut posar en valor la importància de la interlocució i coordinació dels diferents cossos de seguretat que ha dit “és bona” a la Regió Policial del Pirineu Occidental. “El nou fenomen gihadista -ha afegit- ens obliga a ser més exigents i per tant el marc competencial creiem que es pot eixamplar al servei de l’eficiència”.
 
El conseller ha explicat que l’expressió gihadista ha obligat al cos de Mossos d’Esquadra a canviar alguns hàbits. “Nosaltres, que ens definim com una policia de proximitat en algunes ocasions ens haurem de presentar amb una cara més robusta, i la ciutadania s’hi haurà d’acostumar, el nou fenomen ens ho exigeix” ha manifestat.
 
En aquest sentit, Espadaler també ha volgut explicar “que entre les diferents prioritats del departament també hi ha la pròpia seguretat dels Mossos i l’autoexigència, per això s’ha creat el codi d’ètica de la policia”.
 
El titular d’Interior ha destacat dos reptes més del departament; els col·lectius més vulnerables amb la posada en marxa del Pla Integral de Seguretat de les Persones Grans i l’augment de les víctimes en accidents de trànsit, tot defensant la feina dissuasòria dels Mossos en aquest sentit.
 
 En el seu discurs, el conseller també ha felicitat als guardonats i ha tingut paraules d’agraïment per a les famílies per la servitud en aquesta feina.
 
Per la seva part, l’intendent Ramon Calsina ha fet un balanç de l’any passat i ha repassat les diferents actuacions policials per les quals s’han proposat les felicitacions. També  ha posat en valor l’important descens pel que fa als delictes i faltes penals a la regió. Calsina també s’ha volgut referir a la desarticulació per part dels Mossos de la cèl·lula gihadista i de la seva intenció de voler atemptar a Catalunya “aquest voler no vol dir poder i això és important, nosaltres treballarem perquè el voler no acabi sent un poder i menys un fet”. “Tot plegat però s’ha de gestionar sense estigmatitzar perquè sinó ens posaríem al seu nivell” -ha afegit.
 
El conseller ha presidit l’acte acompanyat del secretari general d’Interior, Josep Martínez, el director general de la Policia, Albert Batlle, el comissari en cap del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, el comissari cap de la comissaria Superior de Coordinació Territorial, David Piqué, el cap de la Regió Policial del Pirineu Occidental, Ramon Calsina, la directora dels serveis territorials d’Interior a Lleida, Anna Miranda, l’alcalde de Tremp, Víctor Orrit, i el delegat del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, entre d’altres autoritats.
 
En el transcurs de l’acte s’han lliurat 79 felicitacions a mossos d’esquadra per diferents actuacions policials que han tingut un especial mèrit durant l’any 2014. També han estat felicitats diversos efectius per la seva trajectòria professional dins el cos de Mossos d’Esquadra. Finalment, s’ha lliurat 2 felicitacions a ciutadans com a reconeixement de la seva col·laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra així com per actuacions meritòries.
 
D’entre les felicitacions concedides als mossos destaquen, entre altres, les concedides als agents que van participar en l’extinció d’un incendi a La Molina, als que van evitar una ràpida propagació d’un altre incendi forestal a la Val d’Aran i van col·laborar en la seva extinció així com per la detecció dels ocupants d’un vehicle a l’Alt Urgell que volien evadir diners.

1  

Imatges

Dia de les Esquadres a la Regió Policial Pirineu Occidental

Dia de les Esquadres a la Regió Policial Pirineu Occidental 1598