·         D’aquesta manera es reforçarà el dossier que al juny es presentarà a la Generalitat i que a finals d’any s’enviarà al Govern de l’Estat perquè entri al llistat espanyol per optar al reconeixement de la Unesco
 
·         Amb 99.637 visitants el Turó de la Seu Vella ha batut record històric, incrementant un 49 % el nombre d’usuaris respecte l’any passat  
 
·         El Consorci, amb un milió de pressupost per al 2015, queda inscrit formalment a la Paeria
Plenari Seu Vella de Lleida
 
El Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida ha nomenat un comissionat de suport a la direcció de la candidatura de la Seu Vella com a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. El comissionat, que recaurà en Antoni Llevot, tindrà com a objectiu enriquir el dossier, en els diferents àmbits d’actuació com l’històric, el patrimonial o l’artístic, que es lliurarà l’1 de juny a la Generalitat, amb les incorporacions que es van demanar des de la Conselleria de Cultura (la candidatura es va registrar oficialment a la Generalitat al febrer de 2014). D’aquesta manera, s’espera que a finals d’any la candidatura lleidatana entri en el primer debat dins de l’Estat per incloure-la a la llista espanyola per optar al reconeixement de la Unesco. Això és el que indicat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en acabar la reunió del Plenari del Consorci aquest migdia. Mascarell també ha explicat que a la tardor es farà un congrés per ratificar els aspectes científics, històrics i patrimonials i reforçar importància del monument amb l’aportació d’especialistes.
En el Plenari s’ha establert que l’alcalde de Lleida serà el nou president del Consorci, ja que a partir d’ara l’organisme queda inscrit formalment a la Paeria. És a dir, l’Ajuntament de Lleida liderarà la gestió del monument i serà l’administració de referència del Consorci, que continuarà estant integrat per la Generalitat.  Els estatuts s’han revisat per incloure les modificacions corresponents d’acord al règim jurídic dels consorcis que s’estableix a la Llei 23/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat d’Administració Local.
Un altre dels aspectes destacats que s’han exposat en la reunió ha estat la xifra rècord de visitants i usuaris que ha registrat el Turó de la Seu Vella durant el 2014. Prop de 100.000 persones, concretament 99.637, han visitat el conjunt monumental, xifra que suposa un increment del 49% respecte l’any anterior. A més, representa  un increment d’unes 15.000 persones respecte l’any 2012.
Els membres del Consorci han aprovat també el pressupost de l’any en curs que s’ha establert en un milió d’euros. La xifra respon, per una banda, als 727.649 euros que aporten la Generalitat, la Paeria i el mateix Consorci a través de l’activitat i els ingressos que genera per sí mateix, i, per l’altra, als 300.000 euros amb què contribueix l’Ajuntament de Lleida en serveis i altres conceptes.
Durant la reunió s’ha repassat l’activitat que s’ha fet durant 2014 i, entre altres, s’han posat sobre la taula l’evolució de les obres al campanar, les accions culturals, científiques i educatives que s’hi ha fet o la rellevància que van tenir els actes de commemoració del Tricentenari, especialment l’acte d’obertura que es va fer a la Seu.
 

2  

Fitxers adjunts

Plenari Seu Vella de Lleida

Plenari Seu Vella de Lleida
JPG | 883

Plenari Seu Vella de Lleida

Plenari Seu Vella de Lleida
JPG | 889