• Acompanyada de la presidenta de l’Amical de Ravensbrück, Anna Sallés, Joana Ortega ha participat en l’ofrena floral en homenatge a les deportades catalanes presoneres al camp
Foto

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha assistit a l’acte central de commemoració del 70è aniversari de l’alliberament del camp de concentració de Ravensbrück, acompanyada de la delegada del Govern a Alemanya, Mar Ortega; el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos; la presidenta de l’Amical de Ravensbrück, Anna Sallés, i la filla de Neus Català, Margarita Català.
 
Abans de l’acte central, a les 9.15 hores, la vicepresidenta, juntament amb la presidenta de l’Amical de Ravensbrück, Anna Sallés, ha participat en l’ofrena davant la placa commemorativa instal·lada per la Generalitat de Catalunya en record a les catalanes empresonades al camp. Durant l’ofrena floral, la cantant Marina Rosell ha interpretat el tema Morir a Ravensbrück, de Montserrat Roig.
 
El camp de concentració de Ravensbrück, construït pels presoners del camp de Sachsenhausen l’any 1938, va ser ideat per a la detenció preventiva de dones internades per causes polítiques o per negar-se a seguir els dictats nazis. El 30 d’abril de 1945, les tropes russes van alliberar el camp. 92.000 dones hi havien mort víctimes de la fam, les malalties o els experiments mèdics.
 
Any Neus Català
 
L’assistència de la delegació catalana en l’acte de commemoració de l’alliberament de Ravensbrück s’emmarca en la celebració de l’Any Neus Català, amb motiu del centenari del naixement de la lluitadora antifranquista i supervivent dels camps d’extermini nazi. Amb aquest reconeixement es ret homenatge a la figura de Neus Català i a la de totes les dones que van patir les conseqüències de la Guerra Civil, la repressió franquista i l’horror de l’internament en camps de concentració.  

1  

Fitxers adjunts

FOTO: La vicepresidenta Ortega, amb la filla de Neus Català, Margarita Català, i el director del Memorial Democràtic

FOTO: La vicepresidenta Ortega, amb la filla de Neus Català, Margarita Català, i el director del Memorial Democràtic
JPG | 1854