·       El cap de l’Executiu assegura que si Catalunya esdevé algun dia un Estat “aquest substituirà en els drets i les obligacions l’Estat anterior perquè som gent seriosa”
 
·        Artur Mas ha presidit avui la cloenda de l’Assemblea ordinària de la Unió d’Estanquers de Barcelona
Assemblea Unió d'Estanquers
El president Mas i el nou president de l'associació lliuren la placa commemorativa de l'entitat al president sortint
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda que l’aspiració de Catalunya per tenir estructures d’estat “no va contra Espanya com a país ni com a poble” sinó a favor de “tenir els mateixos instruments que tenen els estats normals d’Europa i demostrar que som capaços de construir una Catalunya millor”. Per això, el cap de l’Executiu ha deixat clar que “ningú ha de tenir por de res”, perquè “és evident que si es tracta de tenir uns instruments d’estat és per utilitzar-los bé, respectant la llengua, la cultura i l’origen de tothom”.
 
Artur Mas, que ha clos a última hora del matí l’Assemblea ordinària de la Unió d’Estanquers de Barcelona, ha insistit en què “el problema és amb l’Estat espanyol, no contra Espanya, perquè seria com anar contra la identitat d’una part molt important dels propis ciutadans de Catalunya”.  I en resposta a les inquietuds d’alguns dels assistents a l’Assemblea, el president ha afegit que “es respectaran les activitats econòmiques de tothom, tot això és a favor no en contra de ningú”, i ha continuat “en cas que Catalunya esdevingui algun dia un Estat, aquest substituirà en els drets i les obligacions l’Estat anterior perquè som gent seriosa”.
 
En un altre moment del seu discurs, el president ha destacat també la importància del comerç pel que fa a l’equilibri territorial i ha defensat que “els estancs són estructures de país perquè són presents pràcticament a tots els pobles i fan possible que determinats serveis arribin a prop de la població, visquin on visquin”. Artur Mas els ha animat a adaptar-se als canvis que el sector dels estanquers està vivint amb la reducció d’algunes activitats i els ha encoratjat a omplir aquest buit amb altres activitats que es puguin beneficiar d’aquesta presència territorial com és el cas de la venda de la loteria catalana.
 
Prèviament a l’acte de cloenda, els participants en l’Assemblea de la Unió d’Estanquers de Barcelona han escollit el nou president de l’entitat, Julià Vinué, que substituirà el fins ara responsable de l’associació, Juan Ignacio Blázquez. El president de la Generalitat, en el decurs de la seva intervenció, ha desitjat molta sort a la nova junta directiva i ha felicitat i agraït al president sortint tota la seva dedicació.
 
En aquest sentit, el cap del Govern ha defensat que les persones que representen associacions o altres col·lectius i també a nivell de l’Administració “assumeixen una responsabilitat per defensar determinats drets o interessos que de vegades és objecte de crítiques i d’algunes enveges”. Per això, Artur Mas considera que “és important que agraïm a aquestes persones el pas endavant que fan”,perquè “ una de les fortaleses que tenim en aquest moment com a país és el teixit associatiu, que és molt dens i molt distribuït a tot el territori”, ha reblat.
 
A l’acte de cloenda han estat presents també el vicepresident quart del Congrés dels Diputats, Jordi Jané; la directora general de Tributs i Joc del Departament d’Economia i Coneixement, Elsa Artadi, i el director de la policia de Catalunya, Albert Batlle.
 
La Unió d’Estanquers Provincial de Barcelona és l’entitat més representativa del sector a Catalunya. Dels 1.100 estancs existents a la capital i comarques barcelonines, només 800 estan agremiats, i d’aquests uns 600 formen part d’aquesta associació.  

1  

Imatges

Lliurament de la placa al president sortint

Lliurament de la placa al president sortint 616