Cultura

Cultura convida els equipaments a sumar-se al Dia de l'Associacionisme Cultural

query_builder   20 abril 2015 09:36

event_note Nota de premsa

Cultura convida els equipaments a sumar-se al Dia de l'Associacionisme Cultural

  • El formulari per inscriure’s a la jornada estarà disponible fins el 20 d’abril
  • La data commemora un concurs de cant coral de Josep Anselm Clavé el 1864
  • La celebració estarà precedida per un cicle de jornades sobre cultura popular i associacionisme
Dia de l'Associacionisme Cultural
El Departament de Cultura convida els equipaments a sumar-se al Dia de l’Associacionisme Cultural que se celebra el 4 de juny. L’acció consisteix en fer una jornada de portes obertes des del mateix dia 4 fins el 7 de juny per acostar els ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons,  locals castellers, convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país.
 
Per recollir totes les activitats programades per aquell cap de setmana, hi ha disponible fins el 20 d’abril un formulari electrònic, en el qual totes les entitats que vulguin participar a la jornada de portes obertes puguin introduir la informació relativa al seu equipament i a les activitats previstes per aquells quatre dies. Aquesta informació serà accessible des de l'Agenda Cultural del Departament de Cultura. S'ha escollit el hashtag #DASC2015 per difondre aquesta diada a les xarxes socials.
 
El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural en el marc del compliment del Pla de l’Associacionisme Cultural que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera es va instaurar una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé.
 
Com a preàmbul de la segona celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural a Catalunya, enguany la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals organitza un cicle de jornades sobre cultura popular i associacionisme, les conclusions de les quals es presentaran en l’acte institucional del mateix dia 4 de juny.
 
La primera d’aquestes jornades, adreçades a gestors i membres d’associacions culturals, i també a tothom que estigui interessat en el món de l’associacionisme, portarà per títol L’associacionisme cultural: la construcció d’una societat solidària i lliure i se celebrarà el proper 7 de maig a les set de la tarda. La segona, Gestors públics de la cultura popular, serà el dijous 14 de maig en sessions de matí i tarda. I la tercera jornada, Un nou marc fiscal per a les entitats culturals, el 21 de maig a les set del vespre. Totes les jornades es desenvoluparan al Teatre de Sarrià a Barcelona. Per assistir-hi cal inscriure’s enviant un correu electrònic a l’adreça cpt.cultura@gencat.cat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia