FOTO WEB
 
 
Una cinquantena d’empresàries agràries catalanes de 17 comarques diferents han participat en les jornades d’intercanvi d’experiències i de coneixements entre dones emprenedores del sector agrari, celebrat a Olius (Solsonès), del 14 al 16 d’abril.
 
Les jornades han estat organitzades per les Escoles Agràries del Solsonès, de l’Empordà, i  del Pallars, totes elles del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), i l’Oficina comarcal del Departament  l’Alt Empordà.
 
L’Escola Agrària del Solsonès compleix enguany  40 anys impartint formació al sector rural; i és per aquest motiu que ha volgut acollir la setena edició d’aquestes activitats de formació i d’intercanvi d’experiències.
 
Han estat tres dies de convivència i de compartir experiències i també d’intercanvi i aprenentatge a través de ponències d’experts i de les visites que es realitzen a diferents explotacions i empreses innovadores del sector, liderades per dones, al Solsonès i en comarques veïnes.
 
Així, el primer dia es va tractar aspectes tècnics de la producció ecològica i es va impartir una sessió sobre l'herència en el dret civil català; i a la tarda es va conèixer dues empreses innovadores al Solsonès. En la segona jornada, es va visitar diferents iniciatives pioneres, i a la tarda es va conèixer els Obradors artesans d’Ossera, a l’Alt Urgell. I en la darrera sessió, després de visitar noves experiències emprenedores,  es va presentar i visualitzar el documental “Dona pagesa. Solsonès: terra de masies”, un interessant i emotiu reportatge sobre la vida de les dones pageses al Solsonès, de la mà d’una quarantena d’àvies de diverses masies, que hi han explicat davant de les càmeres les seves vivències personals, des de la infantesa i joventut, la guerra civil, i la vida a pagès, vivències marcades pel treball intens a casa i al camp, recordant el paper imprescindible d’aquestes dones valentes a la Catalunya rural.
 
La cloenda de les jornades va anar a càrrec de la directora dels Serveis Territorials del DAAM a Barcelona i a la Catalunya Central, Neus Ferrete.
 
Finalment, val a dir que fruit d’aquests set anys de jornades, ja s’ha donat interessants col·laboracions entre diferents empresàries participants a elles.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

Imatge.

Imatge.
JPG | 597