Aiguamolls de l'Empordà. Mikipons.
Aiguamolls de l'Empordà. Mikipons.
  • L’èxit, l’any passat, de la primera convocatòria, amb més de 5.300 instantànies rebudes, ha motivat la continuïtat del certamen
 
  • El concurs pretén millorar continguts de la Viquipèdia sobre els elements del patrimoni natural, especialment les imatges
 
  • Aquest any els premis prioritzaran les imatges dels elements naturals de tot l’àmbit català que encara no tenen fotografia en aquesta enciclopèdia de contingut lliure
 
  • El Departament de Territori i Sostenibilitat inclourà part de les imatges a la web del Sistema d’Espais Protegits de Catalunya

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, i Amical Wikimedia tornen a organitzar per segon any consecutiu el projecte per millorar continguts sobre el patrimoni natural de la Viquipèdia, l’edició de la Wikipedia en llengua catalana. Ho faran a través del concurs fotogràfic Wiki Loves Earth (WLE), sobre el patrimoni natural de tot l’àmbit català, que es durà a terme durant el mes de maig de 2015. El concurs és una invitació oberta a tothom perquè comparteixi les seves fotografies d’alta qualitat, dins l’esperit que es pugui accedir de forma universal al coneixement comú.
 
La primera edició a Catalunya es va celebrar la primavera de l’any passat i va ser tot un èxit. Es van arribar a fotografiar 445 elements naturals en més de 5.300 imatges, i una de les fotos guanyadores del WLE català va resultar també premiada en el concurs a nivell internacional. Va ser una imatge dels Aiguamolls de l’Empordà, del fotògraf de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) Miquel Pons (àlies Mikipons).
 
El concurs fotogràfic WLE es va iniciar l’any 2013 com una prova pilot  a Ucraïna i l’any passat es va exportar a nivell mundial. Està organitzat de forma federativa amb un nivell local i un d’internacional. Hi ha diferents categories de participació i premis, i un jurat escollirà els guanyadors del concurs local i també els seleccionats per participar en el concurs internacional. El jurat català estarà format per fotògrafs, professionals de medi ambient i usuaris experimentats de Wikimedia.
 
 
Especial interès en els espais naturals protegits que encara no tenen foto a la Viquipèdia
 
Els diferents elements naturals que s’inclouen en la temàtica són Espais naturals protegits, Espais d’interès geològic i jaciments paleontològics, Zones humides, Cims emblemàtics, Arbres monumentals i arbres destacats, i Platges. En aquesta segona edició, l'objectiu és aconseguir imatges dels diferents elements naturals de tot l’àmbit català que encara no tenen fotografia a la Viquipèdia. Les fotos s'hauran de carregar durant tot el mes, independentment de quan hagin estat fetes.
 
Algunes de les imatges s’inclouran a la web del Sistema d’Espais Protegits de Catalunya, amb l’objectiu d’ajudar a difondre-la i posar el coneixement i la informació a disposició pública, en el sentit d’experiències similars de ciència ciutadana.
 
 
Col·laboració amb Amical Wikimedia
La Generalitat té un conveni amb l'organització Amical Wikimedia per afavorir la col·laboració mútua i impulsar accions que afavoreixin l’aprofitament i difusió de la informació. 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 849