• Es tracta del mes de febrer de tota la història en què més han exportat les empreses catalanes.

 

  • El creixement del 2,7% en termes interanuals ha estat impulsat per l’augment de les exportacions del sector de l’automoció (+8,2%) i la química (+2,8%).

 

  • En termes acumulats, durant els dos primers mesos de l’any, les exportacions han crescut un 1,9% en relació al mateix període de l’any passat, per sobre de la mitjana de la Unió Europea (-0,1%).
 
 
Les exportacions catalanes han crescut un 2,7% al febrer en termes interanuals, assolint els 4.990 milions d’euros. És la xifra més alta en un mes de febrer de la història segons ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació.
 
De fet, el creixement del 2,7% al febrer en termes interanuals ha estat superior al de la mitjana de la zona euro (+2,6%), i representa el 25,1% de les vendes a l’exterior de tot l’Estat espanyol durant el mes de febrer. L’augment de les exportacions al febrer, segons el Ministeri d’Economia i Competitivitat, ha estat impulsat pel creixement de les exportacions del sector de l’automoció (+8,2%) i la química (+2,8%).
 
Es tracta del millor inici de l’any pel que fa a les vendes de les empreses catalanes a l’exterior. En termes acumulats gener-febrer les exportacions han crescut un 1,9%, assolint els 9.750 milions d’euros, una xifra que representa el 25,8% de les exportacions de l’Estat espanyol durant aquests dos mesos. El creixement en termes acumulats a Catalunya ha estat superior al de la Unió Europea, on les exportacions han caigut un 0,1%.
 
El creixement de les vendes a l’exterior de les empreses catalanes en l’inici d’aquest 2015 dóna continuïtat al rècord d’exportacions batut en el conjunt de l’any passat. Les exportacions van créixer un 3,1% en termes interanuals, trencant per primera vegada el sostre dels 60.000 milions d’euros. En total van exportar més de 47.500 empreses, 16.000 de les quals considerades exportadores regulars (empreses que han venut a l’exterior en els darrers 4 anys de manera consecutiva).