· La Setmana tindrà lloc entre el 20 i el 27 d’abril amb diversos actes al Centre Cultural Blanquerna i en altres indrets de Madrid.

. Per Sant Jordi, Blanquerna obrirà les seves portes sense interrupció fins a les 23.00h oferint roses i un 10% de descompte al seus clients.


SCC
El Centre Cultural Blanquerna (c/ Alcalá, 44 / www.ccblanquerna.cat), seu cultural de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid, organitza la Setmana de la Cultura Catalana 2015 (del 20 al 27 d’abril), amb un programa que inclou homenatges, llibres, recitals, vela turística, concerts de música i cinema en col·laboració amb l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas.   
 
En el decurs de la Setmana de la Cultura Catalana 2015 es retran dos homenatges. Dimarts 21 (19.00 h) el CCBlanquerna i AMESDE recordaran la figura de l’actor i cantautor Ovidi Montllor amb motiu dels vint anys de la seva mort. En aquest acte que comptarà amb la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi, Paco Agulló, intervindran: Jordi Tormo, autor del llibre Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula; els cantautors Feliu Ventura i Alfonso Olmo, que cantaran algunes de les cançons de l’homenatjat; el poeta David Peidro, que recitarà alguns poemes, i l’escriptor i periodista Ignasi Riera.
 
El protagonista del segon homenatge serà el cineasta, guionista i productor Ventura Pons, Premi Gaudí d’Honor 2015, que vindrà al CCBlanquerna dimecres 22 d’abril (17.30 h) amb motiu d’una trobada amb els seguidors de la seva obra cinematogràfica. Així mateix, es projectaran algunes de les seves pel·lícules a l’Academia de Cine de Madrid (c/ Zurbano, 3).
 
Dijous 23 d’abril, festivitat de Sant Jordi, el CCBlanquerna obrirà les seves portes sense interrupció i oferirà roses i descomptes als seus clients fins a les 23 hores, amb la Noche de los Libros. A l’exterior, l’Agència Catalana de Turisme ubicarà una vela davant de Blanquerna (de 10.30 h a 19.00 h), on el públic podrà disposar de material informatiu turístic de Catalunya, entretenir-se descobrint la història de Sant Jordi i fotografiar-se amb els personatges de la llegenda.
 
A la diada també tindrà lloc al matí (12.00 h) una actuació de música tradicional a càrrec de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i a la tarda (de 17.00h a 20.30h) la companyia Sarau de Feres reviurà amb una animació la llegenda de Sant Jordi i el drac. Així mateix, un any més, s’organitzarà una Classe Zero de Català (de 17.00 h a 18.00 h) adreçada a aquelles persones que desconeguin la llengua catalana i que vulguin aprendre-la. Actualment són més de 300 els alumnes castellanoparlants que estudien a les aules del centre la llengua catalana. Tot seguit, es lliuraran els premis del I Concurs de microrelats Aules de Català.
 
Tancarem Sant Jordi amb la presentació de la pel·lícula documental Barcelona, la rosa de foc, de Manuel Huerga i narració de Joan Manuel Serrat. És una producció de Mediapro que es projectarà en 3D i DolbyAtmos al Cine Kinépolis. Accés gratuït prèvia recollida d’entrades en Blanquerna.
 
El programa d’activitats de la Setmana inclou també literatura oral contemporània, poesia en format Poetry Slam Barcelona (dimecres 22, 19.00 h), música i concerts del grup Trau, guanyador del SONA9 2014 (divendres 24 a les 19.00 h) i la rumba catalana de Peret Reyes (dissabte 25 a les 19.00 h).
 
A més, enguany tindrà lloc la presentació i degustació durant tota la setmana del Vermut de Reus, ciutat que va veure néixer l’arquitecte Gaudí, el General Prim i el pintor Marià Fortuny. Així mateix, s’organitzarà un taller sobre les singularitats del Vermut de Reus (dimarts 21, 12.30h) a càrrec de la sommelier Ester Bachs, assessora d’empreses i ambaixadora a l’Estat espanyol de l’International Wine Challenge, els premis més influents de tast  a cegues en l’àmbit britànic, que es convoquen a Londres des de fa 30 anys.
 
La Setmana de la Cultura Catalana a Madrid compta amb la col·laboració de les institucions següents: Ajuntament de Reus, Agència Catalana de Turisme, Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas, Cercle Català, Escola Oficial d’Idiomes Jesús Maestro, AMESDE (Asociación de la Memoria Social y Democrática) SONA9, MEDIAPRO, Taller de Músics i La Noche de los Libros.
 
Per veure’n tota la programació:
@ccblanquerna  
Telèfon: 91524 10 00/ 02

2  

Fitxers adjunts

SCC i Sant Jordi a Madrid

SCC i Sant Jordi a Madrid
PDF | 198

Programació de la Setmana Cultura Catalana i Sant Jordi a Madrid 2015

Programació de la Setmana Cultura Catalana i Sant Jordi a Madrid 2015
PDF | 12345