• La consellera d’Ensenyament ha destacat que aquest és un fet aïllat i que l’Institut Joan Fuster té un bon clima de convivència
 
  • El Govern de la Generalitat dóna el condol a familiars i a la comunitat educativa del centre
 
  • Irene Rigau, Federacions de pares i mares d’alumnes, i els representats de la Junta de directors de primària i secundària, assistiran demà a les 11h a l’acte de condol a l’Institut l’Alzina
foto
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat avui que “avui és un dia de dol per a l’escola catalana i per al país. Així ho ha declarat el Govern. Amb energia renovada reprendrem la funció d’educar a les noves generacions”. Rigau ha fet aquestes declaracions durant una atenció als mitjans de comunicació arran dels fets succeïts aquest matí a l’Institut Joan Fuster, on ha mort un professor i quatre persones més han resultat ferides.
 
Rigau ha volgut destacar que aquest és un fet aïllat i que l’institut “és un centre amb un molt bon ambient, un bon clima d’aula i poques accions disciplinàries. Això ha permès enfocar la situació de forma correcta i serena”. El Govern de la Generalitat dóna el condol a familiars i a la comunitat educativa.
 
La titular d’Ensenyament ha mantingut aquest matí una reunió amb equip directiu i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, on han decidit les primeres actuacions: “Amb els serveis especialitzats s’ha dissenyat el pla d’assistència al grup classe, a les famílies i al professorat més afectats”. Ha recordat que demà hi haurà un claustre per coordinar l’actuació i reemprendre la dinàmica del centre, i el suport psicològic per cada grup classe. Irene Rigau, Federacions de pares i mares d’alumnes, i els representats de la Junta de directors de primària i secundària, assistiran demà a les 11h a l’acte de condol a l’Institut l’Alzina.
 
També ha exposat que s’ha reunit la Junta central de directors de primària i secundària i ha decidit que demà  tots els centres de Catalunya, a les 11 del matí, facin una pausa per “reflexionar, serenar i tenir present aquest fet”. Rigau ha afegit que “aquest és un acte que afecta a tot el país, que ens ha afectat profundament a tots i que ha posat de manifest la importància i el relleu que el professorat té en la vida dels joves. Aquesta professió feta de generositat, d’ensenyar a qui no sap el que tu saps”.
 
La consellera ha ressaltat que “aquest és el pitjor fet que pot viure un centre educatiu. Els docents han dedicat la seva vida a la formació dels joves. Una situació així posa més de relleu aquesta formació, el fet que les futures generacions rebin formació en hàbits, actituds i valors”. I ha remarcat que “tota la comunitat educativa està de dol, però reafirmem el nostre compromís amb l’educació dels joves”.
 
 
20 d’abril de 2015