• S'ha proposat un cabal de crescuda d’entre 1 i 2 m3/s, volum que s’alliberarà durant 2 dies en els propers mesos
 
  • Durant l'any hidrològic 2013-2014 s'ha alliberat el  36% del cabal que va entrar a l’embassament del Catllar
 
  • Es dóna així compliment al conveni signat l’any 2010 entre l’ACA i Repsol amb l’objectiu d’alliberar cabals ambientals al tram final del riu
 
Embassament Catllar
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i Repsol han acordat continuar col·laborant per potenciar i millorar l’alliberament de cabals ecològics del riu Gaià, aigua avall de la presa del Catllar, dins la comarca del Tarragonès. Aquest acord permetrà, per tant, ajustar el recurs alliberat i potenciar la generació de cabals de crescuda.
 
Entre els acords presos recentment s’ha decidit alliberar entre 1 i 2 m3/s des de la presa del Catllar en els propers mesos. La mesura es durà a terme durant dos dies consecutius, a ser possible després d’algun període de pluges. Així s’ha manifestat a principis de mes en la 5a sessió participativa i de seguiment de l’acord entre l’ACA i Repsol per a l’alliberament de cabals ecològics al baix Gaià, que es va dur a terme a l’Ajuntament del Catllar el dia 9 d’abril de 2014.
 
En aquesta sessió s’ha informat també que, durant l'any hidrològic 2013-2014, s'ha alliberat cabal ambiental, en concret el 36% de l’aportació d’aigua que va entrar a l’embassament del Catllar. Aquest és l’any hidrològic en què s’ha alliberat cabal ambiental de manera més contínua, ja que ha circulat aigua pel riu un 60% del temps.
 
Es continua així donant compliment al conveni signat per l’ACA i Repsol fa 5 anys, destinat a recuperar el cabal del tram final del riu Gaià.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 259

Foto. Embassament Catllar

Foto. Embassament Catllar
JPG | 4515