• Amb el nom genèric de “Paraules entre vies”, Ferrocarrils ha preparat diferents actes amb motiu de la Diada de Sant Jordi on els escriptors i escriptores en són protagonistes.
Paraules entre vies
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha preparat un any més diferents activitats per transmetre l’esperit de la Diada de Sant Jordi i per fomentar l’ús de la lectura entre els seus usuaris.

Així, els viatgers podran gaudir d’un programa d’actes que es desenvoluparà a les estacions i als trens d’FGC sota el nom genèric de “Paraules entre vies”, i on els escriptors/es, ja siguin consagrats o amateurs, prendran el protagonisme.

L’organització dels actes de Sant Jordi a FGC és una aposta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per vincular el ferrocarril amb una data tan especial com la Diada de Sant Jordi, en què la lectura és un dels protagonistes de la jornada, com també ho és en el tren durant molts dels viatges dels usuaris.


Presentació de llibres

El dimecres 22 d’abril a les 17.00h es presentarà el llibre “Sor Lucía se confiesa” de Sor Lucía Caram, a l’Espai Provença d’FGC (estació Provença, accés vestíbul Provença/Balmes), un llibre on l’autora confessa com està vivint el moment actual de la seva vida, on la lluita pels pobres i la denúncia social conviuen amb la seva exposició mediàtica.   

D’altra banda, Sor Lucía Caram també signarà llibres el dijous 23 d’abril a les 16.15h a l’Espai Provença d’FGC.
 

Bateig de trens amb noms d’escriptors i escriptores
 
El dimecres 22 a les 17.00h, en un acte celebrat a l’estació de Pl. Catalunya, es batejaran 5 unitats de tren de la sèrie 113 amb els noms d’escriptors i escriptores proposats pels usuaris de Ferrocarrils.
 
FGC va obrir un procés participatiu entre els viatgers, del 9 al 15 d’abril, perquè fessin les seves propostes de noms amb una única condició: que fossin noms d’escriptors o escriptores. Les propostes es van presentar a través dels comptes corporatius d’FGC, tant a Twitter com a Facebook utilitzant l’etiqueta #FGCbateig.
Entrega de premis III Concurs de Nanorelats “Un tren d’històries"
 
La Diada de Sant Jordi, a les 17.30h, es farà el lliurament de premis del III Concurs de Nanorelats “Un tren d’històries”, convocat per FGC i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès a través dels comptes corporatius de Twitter i de Facebook de Ferrocarrils. Aquest concurs s’ha dut a terme a les xarxes socials entre els dies 23 de març i 17 d’abril.
 
L’acte tindrà lloc a l’Espai Provença de l’estació de Provença d’FGC.
Presentació del tren “Tots contra la pobresa infantil”
 
El dimecres 22 d’abril a les 17.45h, a l’estació de Pl. Catalunya, tindrà lloc l’acte de presentació d’un tren vinilat amb la segona fase de la campanya “Tots contra la pobresa infantil”, impulsada per la Fundació Rosa Oriol amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. Després d’una primera etapa en què es van recaptar 200.000€, la nova fase compta amb el recolzament de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i les Penyes del FC Barcelona. El propòsit principal és continuar conscienciant la ciutadania sobre la situació de risc d’exclusió social en la qual es troben un de cada quatre nens espanyols.
 

Píndoles literàries al Canal FGC
 
Durant aquests dies, el Canal FGC emetrà als monitors de les estacions píndoles literàries seleccionades per la Institució de les Lletres Catalanes.
 
La Setmana de Sant Jordi és fruit de la col·laboració entre Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes per tirar endavant el projecte “Lletres a Ferrocarrils” amb la finalitat de divulgar la literatura a través dels Ferrocarrils. Per organitzar el programa d’actes, FGC ha comptat amb la col·laboració del Departament de Cultura, la Institució de les Lletres Catalanes i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

2  

Fitxers adjunts

Programa Agenda Activitats Sant Jordi

Programa Agenda Activitats Sant Jordi
PDF | 752

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 254