Cultura

El Museu Picasso acull la mostra itinerant "Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas"

query_builder   21 abril 2015 17:27

event_note Nota de premsa

El Museu Picasso acull la mostra itinerant "Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas"

  • Aquesta itinerància s’emmarca en el Novum 2015, el Festival de la Ciència, Tecnologia i Innovació de Barcelona. La mostra, que es podrà visitar gratuïtament al pati del Museu fins el proper 3 de maig, recull la mirada de Tom Carr sobre l’obra de Carles Buïgas, creador, entre d’altres, de la Font Màgica de Montjuïc
Exposició Tom Carr
El Museu Picasso de Barcelona acull fins el proper 3 de maig la intervenció artística “Ombres”, que forma part de l’exposició itinerant “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas”. La llum és l’eix vertebrador d’aquesta mostra, que està viatjant arreu del territori de la mà del Departament de Cultura. Actualment, l’exposició es pot visitar a la Granja Soldevila (Santa Perpètua de Mogoda) i a la Fundació Municipal Joan Abelló (Mollet del Vallès).
 
La instal·lació “Ombres” arriba al Museu Picasso en el marc del Novum 2015, el Festival de la Ciència, Tecnologia i Innovació de Barcelona. Josep Perelló és el comissari d’Arts i Interferències, programa d’intervencions artístiques del Novum a través del qual es pretén obrir la perspectiva i el camp d’acció de la ciència de la mà de creadors heterodoxos que aporten alternatives als mecanismes més propis de la ciència.
 
La instal·lació “Ombres” forma part d’aquest programa. En ple Any Internacional de la Llum, Tom Carr, juntament amb TCteamwork, revisa l’obra més coneguda de l’arquitecte Carles Buïgas, la Font Màgica de Montjuïc, des de la creació contemporània. “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas” ha estat seleccionada com a projecte artístic relacionat de l’Any internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum, proclamat aquest 2015 per l’Organització de les Nacions Unides (ONU). 
 
Produïda i presentada al Museu d’Art de Cerdanyola, i comissariada per Fina Duran, la mostra pretén ser una mirada des del present a una obra del passat i amb l’esperit cap al futur, materialitzat amb les aportacions del TCteamwork. Aquest equip està format per Tom Carr conjuntament amb dos joves artistes, Massimiliano Moro i Lourdes Santandreu Planas. L’exposició compta, a més, amb la col·laboració d’un artista local a cadascun dels municipis que visita.
 
Programa d'exposicions itinerants del Departament de Cultura
 
“Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas” és una de les mostres itinerants que el Departament de Cultura ofereix als municipis amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.
 
Actualment, la mostra es pot visitar a Santa Perpètua de Mogoda i a Mollet del Vallès; anteriorment, l’exposició s’ha pogut veure a Badalona, a Tortosa i a Manresa. Properament, com a mostra integrada en el Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura 2014-2015, la mostra es podrà visitar a Alella, a l’Hospitalet de Llobregat i a Terrassa.
 
A més de “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas”, el programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura presenta les exposicions “Joan Brossa: Escolteu aquest silenci” i “Francesc Abad. Estratègia de la precarietat” (sel·eccionades a l’edició 2014-2015) i “Fairy Tales”, “Constel·lacions familiars” i “Jo em rebel·lo, nosaltres existim”, de l’edició 2015-2016.
 
Cliqueu aquí per a més informació sobre l’exposició.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia