• A partir d’avui cinc trens de la sèrie 113 d’FGC porten els noms de Maria Aurèlia Campmany, Josep Mª Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig i Màrius Torres
 
  • Els noms han estat seleccionats a través d’un procés de votació popular que s’ha fet entre els usuaris d’FGC
Bateig de trens
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, han assistit aquest tarda, en un acte celebrat a l’estació de Pl. Catalunya d’FGC, al bateig de cinc de les noves 19 unitats de tren de la sèrie 113 que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha incorporat a la línia Barcelona-Vallès.
 
Els noms seleccionats per batejar aquests trens s’han escollit a través d’un procés de participació popular entre els usuaris que Ferrocarrils va impulsar entre el 9 i el 15 d’abril a través dels seus comptes corporatius a les xarxes socials i el correu electrònic. L’única condició per fer les propostes era que els noms fossin d’escriptors i escriptores.
 
Així, a partir d’avui, cinc trens de Ferrocarrils circularan amb els noms dels escriptors Maria Aurèlia Capmany, Josep Mª Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig i Màrius Torres.
 
Durant l’acte de bateig s’han fet lectures de fragments d’obres dels autors seleccionats, a càrrec del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; del president d’FGC, Enric Ticó; de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs; i de l’escriptor Josep Maria Espinàs, que ha assistit a l’acte de bateig del tren amb el seu nom. 
 
Aquesta iniciativa forma part del conjunt d’activitats que FGC ha preparat per celebrar amb els seus usuaris la setmana de Sant Jordi, que sota el nom genèric de “Paraules entre vies” pretén difondre la cultura i la literatura entre els clients de Ferrocarrils en una jornada tan assenyalada a Catalunya.