La Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família ha celebrat aquest matí el sorteig públic per adjudicar les 997 places dels camps de treball que s’ofereixen aquest estiu, dirigits a joves d’entre 14 i 29 anys.
 
El número escollit a l’atzar ha estat el 558. A partir de demà, les persones que s’han preinscrit al programa podran consultar el web de preinscripció per conèixer l’estat de la seva petició. El número del sorteig serà el de referència per iniciar les adjudicacions de les places, en un ordre correlativament ascendent.
 
La celebració del sorteig ha comptat amb la presència del director general de Joventut, Toni Reig, i d’un notari.
 
Durant l’acte, s’ha donat a conèixer els camps de treball més sol·licitats, tots ells dirigits a joves entre 14 a 17 anys, que per ordre de peticions són:
 
Ø L’Illa de Port Lligat, (Parc Natural de Cap de Creus, Alt Empordà). Els participants aprendran coneixements tècnics per promoure la conservació del medi ambient i conèixer espècies de flora i fauna de la zona de treball.
 
Ø Viu lo riu al Pallars, (Sort, Pallars Sobirà). Els nois i noies ajudaran en l’organització del Ral·li Internacional de piragüisme de la Noguera Pallaresa, amb la col·locació de gabions per crear contres al riu, neteja de la ribera, creació de banquetes i zones lúdiques o distribució de publicitat.
 
Ø Camp de treball del Gaià: un món entre Altafulla i Tamarit, (Altafulla, Tarragonès). Els participants contribuiran a millorar hàbits forestals i fluvials a l’espai del riu Gaià: eradicació de la flora al·lòctona, revegetació de marges de riu, acordonament del sector dunar de la platja i seguiment de la biodiversitat, entre d’altres.
 
Ø Esbaiola’t a les Valls, (Esterri d’Àneu, Pallars Sobirà). Esbailoar-se és un terme de la parla pallaresa que vol dir asserenar-se. La primera edició d’aquest camp de treball portarà els participants a col·laborar en l’organització de dos grans actes: la cursa de muntanya “7è Memorial Edu, Just i Quique” i el “8è Festival de teatre familiar Esbaiola’t”.
 
Ø Estany Natura, (Porqueres, el Pla de l’Estany). Els nois i noies faran un seguiment i cens de la fauna de l’estany de Banyoles: recerca de llúdrigues, recompte de nius oreneta, de tortugues d’estany i d’ocells. També es faran tallers per a actuacions de conservació i eliminació de plantes exòtiques.
 
 
Per tipologies, els camps de treball més sol·licitats han estat els de medi ambient (42%), seguits pels relacionats amb tasques de caràcter social (20%), cultural (18%), arqueologia (11%), patrimoni (6%), construcció, educació pel desenvolupament, rehabilitació, restauració, turisme (totes aquestes modalitats, amb el 3% restant). Per mesos, el més sol·licitat ha estat el juliol, amb el 73% de les preinscripcions, seguit de l’agost, amb el 24%, i del setembre, amb el 3% restant.
 
Els camps de treball són organitzats per la Direcció General de Joventut, mentre que les associacions d’educació en el lleure gestionen i duen a terme les activitats.
 
 
82 camps de treball
 
Els camps de treball consten d’una estada d’uns quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural. L’allotjament pot ser en cases de colònies, en tendes de campanya, o en instal·lacions habilitades expressament.
 
Per aquest estiu, Benestar Social i Família ha organitzat 41 camps de treball a Catalunya amb un total de 930 places. L’oferta es completa amb 67 places més repartides entre 41 camps de treball de la resta de l’Estat.
 
 
Més informació:
Espot dels camps de treball 2015