Imatge
·         El jurat destaca el “formidable esforç de síntesi” de la geologia catalana i el fet de ser “una de les primeres bases geològiques digitals contínues d’Europa a escala 1:50.000”
 
L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha rebut aquesta tarda el Premi Prat de la Riba de mans de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) per l’Atlas geològic de Catalunya, coordinat per Mariona Losantos, Xavier Berástegui i Isabel Ticó.
 
El guardó és un dels inclosos en el LXXXIV cartell de premis i borses d’estudis de l’IEC. El jurat ha destacat especialment el fet que l’obra és “la culminació d’un formidable esforç de síntesi de la geologia de Catalunya”, així com “una de les primeres bases geològiques digitals homogènies i contínues d’Europa a escala 1:50.000”.
 
D’entre el cartell de premis destaquen el de Medi Ambient, atorgat a la Societat d’Història Natural de les Balears (SHNB) que, amb més de 60 anys d’existència, ha tingut “un paper important en la promoció i creació d’espais protegits”. El Premi Internacional Catalònia, d’altra banda, ha estat per al novaiorquès Anthony Bonner, vicerector de la Maioricensis Schola Lullistica, “traductor i especialista en Ramon Llull, d’una llarga i solvent trajectòria”.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 145