• La Fira, que es podrà visitar a Arts Santa Mònica del 23 al 26 d’abril, comptarà amb més de setanta expositors nacionals i internacionals
 
  • Mascarell: “Arts Libris ha consolidat la seva presència entre nosaltres i ja és referent en edició de llibres d’artistes”
Arts Libris
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presidit avui la presentació de la 6a edició d’Arts Libris, Fira Internacional de l’Edició Contemporània, que se celebrarà del 23 al 26 d’abril a l’Arts Santa Mònica. Arts Libris compta amb més de setanta expositors nacionals i internacionals.
 
L’edició d’enguany d’Arts Libris atorga protagonisme als llibres d’artista, el fotollibre i la bibliofilia contemporània, i altres formats com les edicions d’artista. La fira es reforça amb el coneixement i l’experiència de l’equip assessor format per l’historiador i comissari especialitzat en fotollibres Horacio Fernández i pels especialistes en llibre d’artista Moritz Küng i Mela Dávila-Freire, amb l’objectiu de consolidar la internacionalització de les xarxes editorials relacionades amb l’art i la cultura contemporànies.
 
Enguany la Fira es veurà reforçada per la programació expositiva, que pivota sobre dues mostres: “This is the cover of the book”, exposició col·lectiva amb mig centenar de llibres d’artista, fotollibres i llibres de referència, comissariada per Mela Dávila-Freire i Moritz Küng , i “Unseen Jessica Lange”, centrada en el descobriment a Barcelona del treball fotogràfic de l’actriu nord-americana Jessica Lange.
 
La programació de la Fira permetrà assolir l’objectiu d’Arts Libris de concentrar durant quatre dies els professionals europeus més rellevants del sector: editors, llibreters i galeristes de prestigi i projecció internacional conviuran amb col·leccionistes i amants del llibre d’artista.
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que Arts Libris “ha consolidat la seva presència entre nosaltres i ja és referent en edició de llibres d’artistes” i ha manifestat “la convicció que Arts Libris serà un element de referència en el context de les properes diades de Sant Jordi”.
 
En aquesta edició Arts Libris amplia el seu programa cultural consolidant-se com a plataforma de producció, difusió i intercanvi editorial de prestigi. L’edició d’enguany arrenca amb una novetat: la creació de la Sèrie AL, projecte editorial compromès amb la realització anual d’un llibre d’artista, amb un tiratge de 500 còpies i la col·laboració del prestigiós editor i distribuïdor internacional Walther König. En paral·lel al programa expositiu es desplega un extens programa d’activitats, en el qual destaca la celebració de la segona edició del Simposi Internacional sobre Edició i Col·leccionisme i la creació de l’Speakers’ Corner, un espai dinàmic per a la discussió, la difusió i l’intercanvi entre els editors. Com cada any, s’atorgarà el Premi Arts Libris - Fundació Banc Sabadell
 
Han particpat en l’acte de presentació d’Arts Libris 2015 la directora de la Fira, Rocío SC Santa Cruz; l’equip assessor i comissari de la Fira, format per Moritz Küng, Mela Dávila-Freire i Horacio Fernández; el director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas;  el director d’Arts Santa Mònica, Jaume Reus, el director-adjunt de la Filmoteca de Catalunya, Octavi Martí, el president de la Fundació Banc Sabadell, Miquel Molins; el director de l’Institut Français de Barcelona, M. Yannick Rascouet; el responsable d’Assumptes Culturals del Consolat General de Mèxic a Barcelona, Berenice Pardo, i l’actriu Jessica Lange, a més d’una representació dels editors participants i els patrocinadors de la Fira.

3  

Fitxers adjunts

Fotografia: Presentació d'Arts Libris 2015

Fotografia: Presentació d'Arts Libris 2015
JPG | 4337

Dossier de premsa: Arts Libris 2015

Dossier de premsa: Arts Libris 2015
PDF | 1184

Dossier de premsa:Unsee. Jessica Lange

Dossier de premsa:Unsee. Jessica Lange
PDF | 197