L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat la segona fase de les obres de restauració del castell de Sant Esteve a Castellfollit de Riubregós.
 
El projecte, promogut pels departaments de Cultura i de Territori i Sostenibilitat, l’Ajuntament de Castellfollit de Riubregós i l’INCASÒL en aplicació del protocol de l’1% cultural, té un pressupost de 87.272,72 € (IVA inclòs), que serà finançat a parts iguals per l’ajuntament, mitjançant fonts propis i del programa PUOSC 2010, i l’INCASÒL. L’actuació ha estat adjudicada a l’empresa Construccions Monjo SCL , que executarà les obres en un termini de 6 mesos.
 
La intervenció consistirà en la consolidació de part dels murs del castell que forma la muralla sud, l’execució dels treballs arqueològics en l’àrea d’intervenció, i l’adequació puntual del camí del Raval i del camí d’accés al castell. Prèviament, la Diputació de Barcelona haurà d’executar una petita obra d’urgència per consolidar una part de la torre del castell.
 
El Castell de Follit o de Sant Esteve està documentat des del s.XI, quan pertanyia als comtes de Cervera. Es troba en el punt on es creuaven dos antics camins, el camí ral i el camí de la sal, en plena frontera entre els bàndols cristià i musulmà, pel que tingué una importància històrica i decisiva en diverses escomeses. L’immoble està catalogat com a BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional).  
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 139