FOTO WEB
Un moment de l'acte.
 
 
El conseller, que ha presidit la cloenda de l’Assemblea General Ordinària d’Asfac i Qualimac, també ha remarcat que “l’obertura i l’expansió a nous mercats és un dels reptes de futur de la nostra indústria càrnia, però també per a la seva indústria relacionada com la dels pinsos”
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona i Catalunya Central, Neus Ferrete, ha presidit aquest migdia, a Castelldefels, la cloenda de l’Assemblea General Ordinària d’Asfac i Qualimac.
 
Josep Maria Pelegrí ha obert al seva intervenció desitjant que “la trobada hagi anat bé i s’hagi pogut debatre i conèixer el camí a seguir, un camí que amb esforç, coresponsabilitat, innovació i visió es torna més fàcil i ens permet convertir les amenaces en oportunitats”; alhora que ha destacat, un cop més, la importància de la col·laboració pública-privada, d’“anar de la mà, de costat; us considerem un partner imprescindible per enfortir el sector carni i el sector dels pinsos, i us continuarem donant suport amb el que feu. Sóc conscient de les vostres demandes i necessitats, com ara: plans de reducció del nombre de purins mitjançant l’alimentació, reducció de les càrregues administratives a les empreses, impuls a la capacitat exportadora càrnia, suport al control i la vigilància de les primeres matèries destinades a l’alimentació animal”.
 
Així, en matèria de purins, Pelegrí ah constatat que “l’alimentació és una de les vies principals que ens permet rebaixar la càrrega de nitrogen en moltes zones del territori. És un eix del Pla Estratègic de la fertilització. Cal que les noves dietes arribin, crear un sistema sòlid i ben articulat entre tots els nivells”.
 
El conseller, que remarcat la feina clau d’innovació i recerca, ha assenyalat que, precisament aquest matí, ha pronunciat una conferència, a Lleida, sobre aquest tema (‘El sector alimentari, innovació de futur. Catalunya una economia que avança. 30 anys de resultats per a pensar en el futur’, organitzada per Expansión i Banco Santander), i “la necessitat que els dos pols (qui genera coneixement) i qui el necessita (les empreses) es trobin i captin la gran quantitat de recursos que hi ha actualment”.
 
Quant a la cultura d’administració, Josep Maria Pelegrí s’ha referit al concepteGovern business-friendly’, i exemples com la creació del Registre únic de l’alimentació animal i dels subproductes, que va permetre una simplificació i una actualització de la normativa, o la millora de la situació al Port de Tarragona, per a afegir que, això però “encara hem de fer més i, tot i que cal ser conscients que els canvis organitzatius en els sistemes són lents, esperem que tinguem uns quants anys més per a poder-ho anar consolidant i ampliant; i resto obert a tot allò concret que creieu que puguem modificar”.
 
Pel que fa a l’exportació càrnia, Pelegrí ha insistit en què “el nostre mercat és el món, treballem amb aquesta visió i ambició. L’obertura i l’expansió a nous mercats és un dels reptes de futur de la nostra indústria càrnia, però també per a la seva indústria relacionada com la dels pinsos”, i ha fet al·lusió a la situació derivada del veto rus, i a altres reptes de la indústria càrnia: adaptació als nous canvis i tendències que marquen els consumidors, optimització de l’eficiència de la producció, millora en la innovació del sector carni, etcètera.
 
I quant al control de primeres matèries, el conseller ha agraït els més de 4.200 controls analítics de 2014, mantenint el mateix nivell d’inversió en anàlisis que els altres anys, i ha remarcat que “des del Departament continuem convençuts que aquesta és una tasca estratègica i essencial no només per al propi sector dels pinsos sinó per la repercussió que té sobre el conjunt del sector ramader català, i aquest convenciment es tradueix en anys de col·laboració estreta, aquesta col·laboració que durant molts anys es va formalitzar en un conveni destinat a ajudar a Qualimac en les seves tasques de promoció, control i seguiment de les matèries primeres i altres productes destinats a l’alimentació animal importats amb destinació als operadors ubicats a Catalunya. Per raons pressupostàries i d’eficiència en el pagament, aquesta col·laboració es va basar l’any passat en un contracte menor directament amb Qualimac, a la vegada que el DAAM va assumir els costos de les analítiques del Port de Tarragona a través d’un altre contracte formalitzat amb uns laboratoris. I valorem molt el vostre treball i la vostra ràpida, eficaç i eficient feina.
 
Josep Maria Pelegrí ha tancat la seva intervenció subratllant que “són molts els projectes que tenim sobre la taula, i això és bo, perquè demostra que busqueu solucions, que opteu per tirar endavant i sortir reforçats”, i incidint, de nou en què “aquest Govern i aquest Departament som aliats de l‘empresa, i és per això que us emplaço a seguir treballant conjuntament per a consensuar, detallar i executar les línies prioritàries per al futur immediat que hem esbossat al llarg del dia d’avui”.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de l'acte.

Imatge de l'acte.
JPG | 423