Amb motiu de la desaparició de Teresa Rovira al setembre de l’any passat, el Departament de Cultura de la Generalitat va decidir retre-li homenatge, donada la seva vinculació amb Tarragona. Aquest homenatge s’ha concretat en diversos projectes, alguns dels quals ja s’han començat a materialitzar.
 
Així, en col·laboració amb la revista Fet a Tarragona, s’han encarregat una sèrie de tres articles sobre el personatge, el primer dels quals, escrit per Josep-Lluís Carod-Rovira (“Teresa Rovira i Tarragona”), ja ha estat publicat a l’edició en paper de març d’aquesta revista. Per a l’edició virtual del mes de maig, hi ha prevista la publicació d’un article de Núria Leon i Meritxell Talavera, centrat en les memòries inèdites de Teresa Rovira; i per a la del mes de juny, un d’Assumpta Estivill sobre la seva activitat com a bibliotecària.
 
Amb el suport de la Diputació de Tarragona s’han editat 8.000 exemplars d’un punt de llibre (v.annex 1) i 50 d’un cartell commemoratiu (v. annex 2), la major part dels quals ja s’han distribuit.
 
També s’ha enllestit, i forma part de la presentació de les activitats d’aquest homenatge, un programa per ser difós virtualment amb informació sobre el personatge, que recull tot el que està programat d’aquí al mes de juny (v. document adjunt).
 
En procés de preparació hi ha una exposició de llibres virtual a Viquipèdia que contindrà llibres significatius per a Teresa Rovira que possiblement consultà en la seva joventut a la Biblioteca Popular de Tarragona (1926-1962) i llibres recuperats de Salamanca. Amb motiu d’aquesta exposició, s’aprofirarà per documentar i entrar la Biblioteca Popular de Tarragona (1926-1962) a la Viquipèdia, en col·laboració amb Amical Wikimedia.
 
Una altra activitat prevista és una guia de lectura, que posarà en valor la biografia i l’obra de Teresa Rovira en el marc de la cultura catalana, i que es posarà a disposició del públic a través del web de la Biblioteca Pública de Tarragona.
 
El dia 27 de maig a les 19.30 h al Departament de Cultura es farà una taula rodona amb participació de Josep-Lluís Carod-Rovira, Montserrat Duch i Assumpta Estivill, que moderarà el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.
 
Finalment, el dia 6 de juny a les 9.30 h, es farà una ruta literària per Tarragona centrada en Antoni i Teresa Rovira, tot visitant llocs representatius de Tarragona en la vida de tots dos. El punt de trobada, d’on sortirà la ruta, és el núm. 20 del carrer Major, on va néixer Antoni Rovira i Virgili.

1  

Fitxers adjunts

Tríptic

Tríptic
PDF | 796