Lletres al Parlament
Aquest matí ha tingut lloc al Parlament de Catalunya la tradicional lectura de celebració de la diada de Sant Jordi. La lectura d’enguany ha estat dedicada a la 'Crònica' de Ramon Muntaner, en el marc dels actes de commemoració de l'any del cronista i militar, nascut fa 750 anys a Perelada. És ja l’onzena edició de ‘Lletres al Parlament’.
 
La presidenta, Núria de Gispert, i el conseller de cultura, Ferran Mascarell, han inaugurat la lectura, durant la qual s'han llegit textos de 16 capítols de la 'Crònica', que en té gairebé 300.
 
El conseller Mascarell ha destacat que demà, dia de Sant Jordi, celebrem "el desig de llegir un bon llibre, la força dels nostres creadors, la força de la creativitat i la capacitat d'estimar-la, perquè d'aquí surt la intel·ligència col·lectiva". També ha dit que en “aquesta diada s'expressa la voluntat massiva de tots els ciutadans que el llibre tingui importància", i ha recordat que la celebració permet elogiar també "la feina dels editors, els agents literaris, els llibreters i els bibliotecaris, que fan possible que l'univers del llibre estigui entre nosaltres".
De Gispert ha qualificat el d'avui "d'acte de cultura i d'identitat", i ha desitjat que la diada de demà sigui "festiva, cívica i familiar", que ajudi els editors i els escriptors i que faci que, a més de l'any Muntaner, aquest 2015 sigui també el de "la cultura i la llengua".

La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, que ha tancat la lectura, ha destacat de la 'Crònica' que "continua essent el llibre d'aventures més excitant de tota l'edat mitjana", i de Muntaner, que "és entranyable, perquè és totalment parcial, entusiastament català, hiperbòlicament devot del Casal d'Aragó i de la monarquia" i un "nacionalista català a ultrança".

El periodista Toni Puntí ha conduït la lectura, que ha durat gairebé dues hores i en què han participat, entre d'altres, la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó; el secretari quart del Parlament, David Companyon; el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull; la portaveu del grup d'ICV-EUiA, Dolors Camats; el portaveu adjunt del grup del PPC, Santi Rodríguez; altres diputats de CiU, ERC i el PSC; l'alcalde de Perelada, Pere Torrent; Carles Duarte, poeta i president del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA); Ramon Muntaner, músic i director de l'SGAE a Catalunya i les Illes Balears; Stefano Cingolani, professor universitari i comissari de les exposicions dedicades a Muntaner; Meritxell Garrido, coordinadora de l'any Muntaner; Alfred Bosch, diputat al Congrés, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. 

La lectura ha comptat amb els acompanyaments musicals d'Arianna i Ferran Savall.