La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha tancat avui el 3er Fòrum Europeu de la Diversitat, que organitza el Club Segle XXI Catalunya. El Fòrum ha reunit responsables europeus públics i privats per debatre i reflexionar al voltant de la diversitat des d’un àmbit social, econòmic i cultural. L’objectiu és comprendre com aquests diferents àmbits poden influir en la vida empresarial i com aquesta gestió de la diversitat es pot convertir en un component estratègic de creixement, com a element positiu que enriqueix i enforteix dia a dia la societat.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha assegurat que “és un honor” que el Club Segle XXI s’hagi instal·lat a Catalunya “perquè som un país ple d’iniciatives relacionades amb la immigració i on, sobretot, el Govern treballa activament per l’acollida i la integració de les persones immigrades”.
 
Així mateix, ha volgut felicitar aquesta entitat “de forta implantació i gran prestigi a l’estat francès, on treballa per canviar la imatge, sovint negativa, de la immigració estrangera i intenta potenciar el talent i les possibilitats de molts joves amb pocs recursos”.
 
Munté ha afirmat que “Catalunya és un país històricament vinculat als moviments migratoris” i que “sense tenir eines que ho regulessin, hem basat el nostre creixement en la immigració”, tant des del punt de vista demogràfic, com econòmic, social, cultural i fins i tot lingüístic.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha manifestat el “ferm compromís del Govern en la lluita contra el racisme i la xenofòbia” i ha recordat que l’executiu català ha estat molt actiu “impulsant la lluita contra rumors, contra tòpics i estereotips que afecten negativament la immigració, un treball que cal posar en paral·lel amb la persecució que es fa des dels Mossos d’Esquadra dels delictes d’odi, en col·laboració amb la Fiscalia de Delictes d’Odi”.
 
Per Munté, “Catalunya ha de continuar fent el seu camí i consolidar, en la mesura de les possibilitats, el model propi i el fet diferencial que també es manifesta en la incorporació de les persones nouvingudes”.