Antonia Rovira rep la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya
El director territorial de Benestar Social i Família a Lleida, Josep Maria Forné, ha lliurat aquest matí la Medalla Centenària de la Generalitat a la senyora Antonia Rovira. Amics i familiars ha acompanyat l’homenatjada en un acte que s’ha celebrat a la Residència de Gent Gran Adesma, on també han assistit, entre altres, el personal i la direcció del centre.
 
Antonia Rovira i Millan va néixer el dia de Sant Jordi de 1915, al barri barceloní del Poble-sec, on va viure fins als 27 anys. Va començar a treballar als 14 anys en un taller de confecció, tasca que abandonà quan es casà, als 20 anys. Ella i el seu marit van tenir 5 fills.
 
La família va patir la duresa de la falta de feina que es va viure en la postguerra a Barcelona i es traslladà a Lleida, on el pare de la senyora Rovira trobà feina esculpint figures de marbre, algunes de les quals encara existeixen avui en dia a la ciutat.
 
Sempre ha estat una gran aficionada al cinema, l'òpera i a la costura.
 
La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d'una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.