La Fundació Amics de la Gent Gran organitza aquesta iniciativa amb l'objectiu de que persones grans que viuen soles puguin celebrar la diada de Sant Jordi
Roses contra l'oblit
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha lliurat una rosa i un llibre a la senyora Rosa Santacana en el marc de la campanya Roses contra l’oblit, que organitza la Fundació Amics de la Gent Gran. Aquest és el tercer cop que la consellera Munté lliura la rosa a la senyora Santacana. La consellera ha visitat l’estand que l’entitat té instal·lat davant del Museu Diocesà de Barcelona, a la Plaça de la Catedral, i tot seguit s’ha adreçat al domicili de la senyora Rosa.
 
La campanya Roses contra l’oblit té l’objectiu d’aconseguir que les persones grans que viuen soles puguin celebrar la diada de Sant Jordi i alhora sensibilitzar la població sobre l’aïllament social que pateixen algunes d’aquestes persones. Amics de la Gent Gran organitza aquesta campanya des de l’any 1998. A banda de les visites que han fet els membres de l’associació, Amics de la Gent Gran convida la ciutadania a sumar-se a la campanya regalant una rosa a una persona gran del seu entorn i deixant el testimoni al web rosescontraloblit.com.  Des de que es van posar en marxa la campanya, unes 25.000 persones grans han estat acompanyades durant la Diada.
Parades de roses
Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones grans que viuen soles. La seva missió és alertar sobre les greus condicions d’aïllament social i solitud que pateixen moltes persones grans a Catalunya i alleugerir-ne el sentiment de soledat. L’entitat disposa de més de 1.100 voluntaris i voluntàries i l’any 2013 van atendre 861 persones grans.
 
Rosa Santacana va néixer a Barcelona l’any 1932. Ha estat mestressa de casa i actualment és vídua i viu amb el seu fill Ferran. Des del setembre del 2012 rep el suport d’Amics de la Gent Gran.
 
Visita a la parada d’AFAC i de les Entitats d’Iniciativa Social
 
Després de la seva participació a la campanya “Roses contra l’oblit”, la consellera Munté s’ha dirigit a la Rambla Catalunya, entre els carrers Rosselló i Provença, per visitar la parada de venda de llibres de l’Associació de Famílies Adoptants a la Xina (AFAC), on ha pogut saludar als seus representants i membres. Aquesta entitat va néixer el 1996 de la mà de diverses famílies que havien adoptat o volien adoptar a la Xina, un dels països on més han adoptat les famílies catalanes en els darrers anys.
Durant el matí, la consellera de Benestar Social i Família també ha assistit a la missa de Sant Jordi oficiada pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, a la Capella de Sant Jordi. Posteriorment, amb la resta d’autoritats, ha visitat les parades de roses de les Entitats d’Iniciativa Social.

4  

Imatges

La consellera Munté visitant les parades de roses de les entitats d'iniciativa social a la Generalitat

La consellera Munté visitant les parades de roses de les entitats d'iniciativa social a la Generalitat 1413

La consellera Munté a la parada d'Amics de la Gent Gran

La consellera Munté a la parada d'Amics de la Gent Gran 1522

La consellera ha lliurat la rosa a la senyora Santacana amb motiu de la campanya Roses contra l'oblit d'Amics de la Gent Gran

La consellera ha lliurat la rosa a la senyora Santacana amb motiu de la campanya Roses contra l'oblit d'Amics de la Gent Gran 1990

La consellera Munté ha visitat juntament amb la directora de l'ICAA la parada d'AFAC

La consellera Munté ha visitat juntament amb la directora de l'ICAA la parada d'AFAC 1573