• La celebració ha comptat, com és tradició, amb una missa a la capella de Sant Jordi i la benedicció de les parades de roses de les entitats d’iniciativa social instal·lades al Palau
Benedicció de roses
El president i la seva esposa, acompanyats del cardenal arquebisbe, saluden les entitats d'iniciatives socials instal·lades al Palau de la Generalitat. Autor: Jordi Bedmar

 

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha començat la jornada d’avui convidant els catalans i catalanes a gaudir de la Festa de Sant Jordi, patró de Catalunya, i ho ha fet amb una Crida de Sant Jordi que ha pronunciat des del Palau de la Generalitat.

El president ha participat després en la tradicional missa que el cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha fet a la capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, amb l’assistència de membres del Govern, així com de difererents autoritats del país, entre elles, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.
 
Un cop finalitzada la missa, ha tingut lloc la benedicció de les parades de roses de les entitats d’iniciativa social, que com cada any s’han instal·lat al Pati de carruatges del Palau de la Generalitat. L’espai cedit per aquest dia per la Generalitat serveix a aquestes entitats per recaptar fons per la venda de roses que destinen posteriorment a finançar les seves activitats solidàries. El president Mas ha saludat els responsables de les parades.
 
La benedicció de roses ha tingut com a cloenda la interpretació dels Goig de Sant Jordi, a càrrec del Cor de Cambra Francesc Valls.
 
Posteriorment, el cap de l’Executiu ha rebut en audiència, amb motiu de la celebració de Sant Jordi, la Pubilla i l'Hereu de Catalunya, acompanyats de les Pubilles i els Hereus de les quatre demarcacions catalanes. El president ha saludat també algunes de les nombroses persones que visiten avui el Palau de la Generalitat, aprofitant la jornada de portes obertes que durant tot el dia hi ha a la seu del Govern.
 
Campanya “Roses contra l’oblit”
Com cada any, el cap de l’Executiu ha participat en la campanya “Roses contra l’oblit”, que promou l’associació Amics de la Gent Gran. Enguany, el president acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, ha lliurat una rosa a Àngela Batalla, una barcelonina de 82 anys resident al barri de Gràcia que és pianista i va treballar durant 20 anys a l’Institut del Teatre de Barcelona. Fa uns anys, la pròpia Àngela va ser col·laboradora també de l’Associació d’Amics de la Gent Gran. Actualment, aquesta dona rep una visita setmanal d’en Jordi, el seu voluntari de l’associació, amb el qual comparteix el sentiment artístic per la música i construeixen una bona amistat.
 
La campanya “Roses contra l’oblit” vol alertar sobre les greus condicions d’aïllament social i solitud que pateixen tantes persones grans a Catalunya. Dur una rosa el dia de Sant Jordi a una persona gran és un gest simbòlic per fer saber a la societat que no ens oblidem de la gent gran.

7  

Imatges

Crida de Sant Jordi

Crida de Sant Jordi 796

El president i la seva esposa es regalen una rosa i un llibre

El president i la seva esposa es regalen una rosa i un llibre 1035

Benedicció de roses

Benedicció de roses 725

Autoritats assistents

Autoritats assistents 704

Pubilles i Hereus

Pubilles i Hereus 679

Campanya "Roses contra l'oblit"

Campanya "Roses contra l'oblit" 612

Benedicció de parades de roses

Benedicció de parades de roses 796