cartell de la pujada
El Parc Natural del Cap de Creus del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural promou per tercer any consecutiu una pujada a peu a Sant Pere de Rodes des de tots els pobles del Cap de Creus. El diumenge, 3 de Maig, des de 9 punts de sortida diferents es pujarà al monestir, on hi haurà una variada agenda d’activitats per satisfer tots els gustos i rememorar els antics pelegrinatges a Sant Pere de Rodes.
 
L’èxit de les anteriors edicions ha animat als organitzadors a repetir per tercer cop una pujada a peu al monestir des de tots els pobles del Cap de Creus. En cadascuna de les edicions anteriors més de 400 persones van pujar a peu a Sant Pere de Rodes des de 9 punts de sortida diferents, i prop d’un miler varen visitar el monestir, enmig d’un ambient festiu i gaudint d’un dia radiant.
 
Els punts de sortida seran Cadaqués, la Selva de Mar, el Port de la Selva, la Vall de Santa Creu, Llançà, Vilajuïga, Pau, Palau-saverdera i Roses. El punt de trobada serà davant l’església de Santa Helena de l’antic poble de Santa Creu, a les 11h del matí. Allà es rebrà als caminants i corredors amb un record, galetes i vi dolç, se segellaran les credencials de Sant Pere de Rodes, hi haurà servei de bar i es vendran samarretes commemoratives.
 
Activitats Programades
 
A les 11:30h es farà una ballada de sardanes a la plaça del monestir, i al llarg de tota la jornada hi haurà portes obertes a Sant Pere de Rodes i visites guiades gratuïtes al conjunt monumental (monestir, església de Santa Helena, poble de Santa Creu i Castell de Sant Salvador). Enguany s’oferirà una visita als horts de Sant Pere de Rodes a càrrec de la l’Escola Foresterra-Fundació Antonio Jiménez, entitat responsable de la recuperació dels antics horts del monestir. El restaurant de Sant Pere de Rodes oferirà un menú especial III Pujada a Sant Pere de Rodes. Podeu consultar totes les activitats a www.viapirena.org.
 
Inscripcions
 
Per a participar a la III Pujada cal fer la inscripció a la pàgina web de Via Pirena (www.viapirena.org). La inscripció té un cost de 2€ i cobreix l’assegurança d’accidents i rescat obligatòria. En el moment de la inscripció cal escollir el punt de sortida tenint en compte que cada ruta és única i que alguns pobles ofereixen als participants tastets de productes locals, ofertes especials en allotjaments i restaurants o rutes de corredors, entre d’altres.
 
La credencial de Sant Pere de Rodes
 
La credencial de Sant Pere de Rodes és un document pensat per acreditar els participants de les pujades a Sant Pere de Rodes i que tindrà validesa fins la celebració del proper Any Sant, el 2019. L’any passat la credencial se segellava a cada punt de sortida i en el moment de l’arribada. Aquest any, els participants que conservin la credencial la podran tornar a segellar i amb els segells de les pujades del 2014 i del 2015 gaudiran d’entrada gratuïta al monestir de Sant Pere de Rodes durant un any. Qui no disposi de la credencial que es va donar l’any passat la podrà adquirir a 1 €.
 
Organitzadors i col·laboradors
 
La Pujada a Sant Pere de Rodes és una activitat sense ànim de lucre, que es fa possible gràcies a l’esforç i col·laboració d’institucions, entitats, associacions locals i voluntaris. L’organitza l’Associació Via Pirena, els Departament de Cultura  i d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, el Parc Natural de Cap de Creus i els ajuntaments del Port de la Selva, la Selva de Mar, Cadaqués, Roses, Palau-saverdera, Pau, Vilajuïga i Llançà. Hi col·laboren la Fundació Antonio Jiménez, la Fundació Albert Tomàs i Bassols, el Restaurant del Monestir de Sant Pere de Rodes, l’Institut d’Estudis Empordanesos, SalaSalut, Gregal Comunicació Ambiental, l’Associació Excursionista Cabirols, el Centre Excursionista Capgirell, Teresa Sinyol Disseny, l’Unió Excursionista Llançanenca, Càdec: Cadaqués Excursions ambientals i Trekking Cadaqués.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.