• Membres de la unitat GRAF dels Bombers de la Generalitat, l’única institució europea guardonada, han recollit el premi a l’acte celebrat aquesta passada nit a Idaho (EUA)

 

  • El guardó, amb un gran prestigi a nivell internacional, ha estat atorgat per la International Association of Wildland Fire (IAWF), en el marc del Congrés internacional sobre gestió i seguretat en incendis forestals

 

  • La IAWF reconeix la feina en l’estudi i l’anàlisi de les experiències viscudes en l’àmbit dels incendis forestals, i especialment en la capacitat d’extreure lliçons de les experiències viscudes
 
Premi
 
Membres del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat han rebut, aquesta passada nit, el premi Wildland Fire Safety Award en reconeixement a la tasca duta a terme en la gestió i l’extinció d’incendis forestals. El guardó ha estat atorgat per l’estudi i l’anàlisi realitzats, així com per la capacitat d’extreure lliçons de les experiències viscudes en els molts incendis forestals a què han fet front.
 
El reconeixement ha estat lliurat en el marc de la cimera internacional sobre seguretat en incendis forestals i el factor humà, “Managing Fire, Understanding Ourselves: Human Dimensions in Safety and Wildland Fire”, que s’està celebrant aquesta setmana a Boise, a l’estat d’Idaho dels Estats Units d’Amèrica.
Premi2
 
El premi, concedit per la International Association of Wildland Fire dels EUA, l’únic atorgat a un col·lectiu de bombers europeu, ha estat recollit pels membres del GRAF dels Bombers de la Generalitat, l’inspector Marc Castellnou, el bomber Josep Pallàs i la sots-inspectora Marta Miralles. Altres guardons de la nit van ser lliurats a membres de diferents organitzacions i col·lectius dels EUA i de Canadà.
 
D’altra banda, ahir, en el marc del congrés, Marc Castellnou, analista en cap del GRAF, va realitzar la ponència “Replantejament de la consciència, el bomber, l’estratègia de seguretat i la seguretat”, en la que proposava la incorporació de la gestió de la incertesa com una eina per enfortir la seguretat en la presa de decisions estratègiques i, així, modificar i enfortir els sistemes de comandament i encabir-hi els nous plantejaments. Castellnou va ser un dels cinc participants a la taula rodona, juntament amb tres representants americans i un d’australià, tots ells, professionals de reconegut prestigi internacional.
Premi3
També ahir, els assistents al congrés van visionar El Gran Silenci, el documental que narra l’experiència dels Bombers de la Generalitat sobre l’incendi forestal d’Horta de Sant Joan de 2009 i mostra la complexitat de la presa de decisions i la incertesa que afronten tots els cossos de bombers.
 
Aquesta cimera, organitzada per la International Association of Wildland Fire,  és un punt de trobada on participen més de 300 professionals de diferents serveis d’emergències i cossos de bombers de tot el món. Al llarg del congrés, s’han organitzat diferents fòrums de treball i debats acompanyats de conferències per tractar tots aquells aspectes relacionats amb la gestió dels incendis forestals i altres aspectes relacionats, com el factor social. En aquest sentit, experts en la matèria hi posen en comú experiències, conseqüències i conclusions viscudes en l’àmbit dels incendis forestals.
 
Per més informació sobre la cimera “Managing Fire, Understanding Ourselves: Human Dimensions in Safety and Wildland Fire” podeu consultar: www.iawfonline.org.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 23 d’abril de 2015
16.00 hores
 

3  

Imatges

Marc Castellnou, analista en cap del GRAF

Marc Castellnou, analista en cap del GRAF 4716

Guardó

Guardó 4799

Membres GRAF recollint el premi

Membres GRAF recollint el premi 3652