FOTO WEB
Un moment de l'acte.
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del directors dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, ha visitat, aquest matí, la Mostra ‘Gastrofruiturisme’ d’Aitona, un acte que ha comptat amb la presència, entre altres, del cònsol general de Japó a Barcelona, Hiroyuki Makiuchi.
 
Josep Maria Pelegrí ha obert la seva intervenció remarcant que “un any més, Japó i Aitona es tornen a abraçar i a retrobar-se i, enguany, es fusionen en un maridatge gastronòmic únic, sota un lema més que suggeridor com és ‘Gastrofruiturisme’,  en què la gastronomia, la fruita i el turisme van de bracet”.
 
En aquest punt, Pelegrí ha afegit que “amb aquesta innovadora proposta no només creeu marca, sinó que també ensenyeu la cuina de la gent de cada país i la vinculeu al territori i a la cultura econòmica i social i, com que la cuina s’elabora a partir del sector primari que hom té, doneu suport i prestigi al seu sector primari, un sector que alhora configura un paisatge que invita a trepitjar, a fer turisme, un paisatge incomparable que ens convida a deixar endarrere totes les preocupacions i a connectar, i que ens augura una bona producció, i també un paisatge que espero que hagi fet sentir a l’Honorable cònsol que aquí també és casa seva”.
 
En aquesta línia, el conseller ha afegit que, en definitiva, aquesta és “una proposta que tanca cercles, que evidencia les sinèrgies existents, i que per a alguns, de tan lògiques i de tan subtils, no les veuen clares fins que se’ls hi posa al davant o al paladar”. Per això, Josep Maria Pelegrí ha volgut felicitar l’Ajuntament d’Aitona per “posicionar tant i tan bé el seu gran actiu, un actiu del poble i per al poble, que se’ns fa atractiu a tots, que compta amb una àmplia implicació i, d’una inesgotable font de creativitat que només apareix quan es fan les coses amb passió, amb projecció de futur i amb estima cap a la terra. La vostra iniciativa és un exercici de lideratge remarcable, el quadrat màgic de la fruita: qualitat, constant, identificable i promoció”.
 
Pelegrí ha tancat la seva intervenció fent palès que avui la relació entre Japó i Catalunya està consolidada no només per un vincle econòmic fort, sinó també per interessos socials i culturals bilaterals; esperant que el desenvolupament de les relacions bilaterals millorin encara més i s’enforteixin en el temps. “Avui, l’admiració per l’arbre en flor és qui ha unit aquest dos pobles mil·lenaris, i ha fet que el sushi tingui la dolçor del préssec”; i felicitant ambdues parts, alhora que desitjava que per a molts anys hom pugui gaudir d’aquesta trobada cultural i econòmica.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

Imatge de l'acte.

Imatge de l'acte.
JPG | 348