• El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha afirmat que "la vida, la veritat, la naturalesa o la justícia acaben, tard o d'hora, imposant-se a la llei"
El conseller de Justícia, Germà Gordó, que avui ha participat en la inauguració de la conferència Consulegis, de la xarxa internacional d’advocats, ha manifestat que “la llei no ha de ser una eina per posar límits, sinó per fer possibles les coses”. El conseller ha afirmat que en un temps canviant com l’actual “és important que la llei ens iguali des de les nostres potencialitats i no des de les nostres incapacitats.”
 
En aquest sentit, el titular de Justícia ha assegurat que “els professionals del dret han de fer prevaler que el sentit de la responsabilitat tingui unes bases sòlides, una aplicació eficaç, una justificació rigorosa i una visió enfocada més cap a la solució que no pas cap al conflicte. El diàleg és i serà sempre la millor eina per resoldre els problemes, siguin locals o de dimensió internacional.”
 
Germà Gordó ha prosseguit el seu discurs, que ha fet en català, castellà, anglès i francès, posant èmfasi en la mateixa idea, i ha afirmat: “Sabem que la vida, la veritat, la naturalesa o la justícia acaben, tard o d’hora, imposant-se a la llei.” I ha afegit que “ens trobem en un moment de grans canvis, ja no sols en termes de definició de sobiranies a Europa i al món, sinó també pel que fa al comportament social, a la relació dels ciutadans amb la política.” Sobre aquest punt, Gordó ha reclamat la necessitat de liderar els canvis, i “fer-ho en positiu. També pel que fa a les lleis. Calen, en definitiva, ments obertes i sentit constructiu.”
 
Finalment, Gordó ha animat la xarxa internacional de bufets d’advocats Consulegis, que actualment  compta amb membres de 45 països i 150 ciutats de tot el món, a continuar treballant amb professionalitat i amb sentit de la justícia. I ha puntualitzat: “Pensant en una justícia amb majúscula. I aquesta justícia comença pel diàleg.”