• Les jornades tindran lloc el 28 i 29 d’abril a la Fundació SGAE
Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona
El Departament de Cultura coorganitza amb el Festival Internacional de Cinema D'Autor de Barcelona, D'A 2015, les Jornades professionals sobre noves estratègies de màrqueting de cinema independent que tindran lloc els dies 28 i 29 d'abril a la seu de la Fundació SGAE de Barcelona.
 
Una cita on els diferents agents locals i internacionals de la indústria cinematogràfica es reuniran per impulsar la participació i cooperació en nous projectes. Les diferents taules rodones i ponències es complementaran amb espais destinats al networking i a reunions informals. Una cita ineludible per als professionals que pretenen obrir noves vies de finançament, distribució, promoció i exhibició de les pel·lícules.
 
Jornades
Jornades professionals sobre noves estratègies de màrqueting de cinema independent 
Objectiu
Obrir noves vies de finançament, distribució, promoció i exhibició de les pel·lícules
Programa
28/4/2015
Presentació de les Jornades a càrrec del Sr. Jordi Sellas i Ferrés, Director General de Creació i Empreses Culturals i de Carlos Rodríguez Ríos, director del Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona.
  1. La relació de la televisió amb el productor. Dues vessants, les televisions com a partner clau en la producció i compra de pel·lícules
  2. El posicionament i venda internacional d'una pel·lícula. Estratègies de distribució i vendes internacionals. Canvi de posicionament i estratègia segons el país d'estrena.       
  3. Nous paisatges en la distribució de cinema independent. Noves tendències, estratègies i problemàtiques de la distribució de cinema independent.
  4. Finançament per a la distribució de cinema independent.
  5. Finançament de productes culturals Triodos Bank. Entitat financera que estimula i intervé en produccions cinematogràfiques i la creació de productes culturals. De la producció a la promoció.
29/4/2015
  1. L'espectador del futur. El consum en la sala de cinema i el consum de cinema online (VoD). 
  2. Tendències en el consum de mitjans de comunicació, la inversió més intel·ligent per arribar al nostre públic. Tendències i estratègies pel desenvolupament d'un pla de mitjans òptim. Pas a pas, fins l'espectador adient.
  3. Mercats i Festivals. El cinema d'autor i independent més enllà de les seves fronteres. Noves iniciatives per a la projecció del cinema d'autor fora de les seves fronteres. Cinema català, espanyol i llatinoamericà.
  4. Cloenda de les Jornades. Trobada amb els membres de Unión de Cineastas.
 Podeu consultar els ponents i moderadors de les jornades a: http://sde.cultura.gencat.cat/cultura/