·        L’activitat de creuers als ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita creix aquesta temporada un 2% en escales, manté el nivell de passatgers i s’estima que assolirà un impacte econòmic d’uns 3 MEUR entre la Costa Brava i les Terres de l’Ebre
 
·        Palamós, que iniciarà aquest diumenge la temporada amb el creuer Seabourn Quest, preveu rebre per primer cop en la seva història uns 40.000 passatgers de creuer
 
·        Roses amb 10 escales continuarà refermant l’activitat creuerística, mentre que Sant Carles de la Ràpita amb 6 escales incrementarà els resultats, respecte a l’any passat
Seabourn Quest Port Palamós
Imatge d'arxiu del Seabourn Quest al Port de Palamós
L’activitat creuerística contribueix a la potenciació del sector turístic i la dinamització econòmica del territori. Cada any hi ha més companyies que aposten per les instal·lacions portuàries de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita i les destinacions úniques de la Costa Brava i les Terres de l’Ebre, amb l’ànim d’oferir  als turistes de creuer espais singulars de la geografia catalana.
 
Ports de la Generalitat iniciarà aquest diumenge, 26 d’abril, la temporada de creuers 2015 en què preveu rebre 51 escales i uns 43.000 passatgers entre els ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita. Aquestes xifres suposen un increment del 2% en escales i el manteniment del nombre de passatgers respecte a la temporada anterior. Amb tot, el sector creuerístic a la Costa Brava i les Terres de l’Ebre  preveu un impacte econòmic estimat d’uns 3 MEUR.
 
A la Costa Brava, el port de Palamós, que iniciarà la temporada el diumenge,  26 d’abril, preveu assolir la fita històrica de 40.000 passatgers de creuers, amb un increment del 4% respecte a l’any passat, amb 35 escales de creuer fins a l’1 de desembre. Per la seva banda, el port de Roses, que obrirà la temporada el 5 de maig, continua la consolidació de l’activitat, mantindrà les 10 escales de la temporada passada i rebrà uns 2.000 passatgers, ja que els vaixells d’enguany tenen menor capacitat de passatge. A les Terres de l’Ebre, el port de Sant Carles de la Ràpita, que començarà l’activitat el 8 de juliol, farà la seva segona temporada de creuers amb  6 escales i la visita d’un miler de creueristes, augmentat en escales i creuers respecte al període anterior.
 
 
Novetats temporada Palamós
 
Palamós iniciarà la temporada el 26 d’abril i la finalitzarà l’1 de desembre, ampliant la desestacionalització de la temporada de creuers.
 
Destaquem l’arribada de dues noves navilieres, la companyia italiana Costa Cruceros, que visitarà per primer cop a Palamós, el dilluns 27 d’abril, amb el creuer Costa Magica i les nord-americanes Oceania Cruises i Regent Seven Seas Cruises. La tornada  de la naviliera alemanya Tui Cruises. Així com, la fidelitat de les companyies Azamara Cruises, Crystal Cruises, Fred Olsen Cruise Lines, Phoenix Reisen, Pullmantur Cruises,  Saga Shipping, Seabourn Cruise Line, Star Clippers i Thomson Cruises.
 
Aquest any faran l’escala inaugural en el port els creuers següents: Costa Magica (Costa), Mein Schiff 2 (Tui), Riviera (Oceania), Saga Pearl II (Saga Shipping), Seabourn Odyssey (Seabourn), i Seven Seas Mariner (Regent).
 
Seabourn Quest, un miler de passatgers enguany
 
El diumenge, 26 d’abril, el creuer Seabourn Quest donarà el tret de sortida a la temporada de creuers del port de Palamós. Aquest vaixell farà dues escales a Palamós durant aquesta temporada pertany a la naviliera americana Seabourn, una companyia compromesa fa més de deu anys amb el port de Palamós.
 
El creuer té previst arribar el diumenge a les 8,00 h procedent del port francès de Sant Tropetz i salpar a les 18.00 h cap al port de Barcelona. El vaixell portarà a bord 437 passatgers majoritàriament nord-americans, britànics i australians, i 334 tripulants.
 
El Seabourn Quest de bandera de Bahames es va construir l’any 2011 i forma part de la  flota de la naviliera Seabourn Cruise Line. Les característiques tècniques d’aquest vaixell són una eslora de 198 metres, una mànega de 25 metres i un arqueig brut de 32.477 tones.
 
La propera escala del port de Palamós la realitzarà el creuer Costa Magica, el dilluns 27 d’abril.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 71