• Els cellers catalans s’han reunit aquesta setmana amb seixanta professionals alemanys del sector vitivinícola (importadors, distribuïdors, restauradors i sommeliers).

  • La d’Hamburg és la segona sessió de promoció de vins i caves catalans a través de Weine Aus Katalonien després que el 2014 es fes la primera a Berlín.

  • Weine Aus Katalonien és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa.
 
Vuit cellers catalans han presentat aquesta setmana a Hamburg els seus vins i caves davant una seixantena d’importadors, distribuïdors, restauradors i altres professionals del món del vi per introduir els seus productes o ampliar la seva xarxa comercial en aquest país. Ho han fet en la segona sessió del programa Weine Aus Katalonien impulsat el 2014 per ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat a través de Prodeca i  l’Incavi.
 
Martí Adroher, director de la oficina exterior d’ACCIÓ a Berlín, valora molt positivament la segona sessió del programa 2014-2015, que ha acollit professionals del sector del vi d’Hamburg i la seva regió metropolitana: “Els cellers catalans que han vingut han contactat amb professionals de primer nivell i esperem que els propers dies els contactes realitzats vagin fructificant. En el mateix sentit, Adroher ha explicat que el Programa Weine Aus Katalonien vol ajudar els seus participants a penetrar al mercat alemany i, alhora, posicionar Catalunya com a país productor de vins diferenciats i d’alta qualitat”.
 
Els cellers que han participat a l’edició 2014-2015 del Weine Aus Katalonien són:
 
Celler 9+ (Nou de Gaià) DO Tarragona
Can Feixes (Cabrera d’Anoia) DO Penedès
Coma d’en Bonet (Gandesa) DO Terra Alta
Mas Ramoneda (Artesa de Segre) DO Costers del Segre
Més que paraules (Fonollosa) DO Pla de Bages
Ronadelles (Cornudella de Montsant) DO Montsant
Vega Aixalà (Vilanova de Prades) DO Conca de Barberà
Vinya els Vilars (Arbeca) DO Costers del Segre 
 
L’acte s’ha celebrat al restaurant Altes Mädchen d’Hamburg i ha començat amb un tast de vins a càrrec de la sommelier alemanya Yvonne Heistermann. A continuació s’ha servit un petit dinar acompanyat dels vins i caves catalans. Posteriorment s’ha desenvolupat un tast lliure dels productes que presentaven els cellers de Catalunya i reunions amb els professionals alemanys per tal d’establir possibles vies de col·laboració comercial.
 
Hamburg és la segona ciutat alemanya que acull el programa de presentació de vins i caves catalans després de la primera sessió que es va fer a Berlín el novembre de l’any passat i que ja ha suposat diversos acords per comercialitzar els productes catalans a Alemanya. La segona edició del programa Weine aus Katalonien començarà el mes d’agost d’enguany i les inscripcions estan obertes fins al 29 de maig.
 
Weine Aus Katalonien segueix el model del programa Catalan Wines USA que introdueix els cellers catalans als Estats Units i ha fet ja més de 15 sessions. Des que el 2010 es va posar en marxa Catalan Wines USA, dos de cada tres cellers participants han tancat acords amb els més de 5.500 professionals contactats pel programa.
Més informació sobre Weine Aus Katalonien: www.weine-aus-katalonien.de