·     El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha fet la cloenda aquest divendres de la presentació de les conclusions de la declaració Cap a la segona reindustrialització del Vallès Occidental.
 
·     Es tracta d’un full de ruta amb 40 propostes per portar la comarca cap a una segona reindustrialització, signat pels ajuntaments, sindicats, entitats empresarials i universitats del Vallès Occidental.
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha fet la cloenda aquest divendres a la seu de la UPC de Terrassa de la presentació de les conclusions de les cinc comissions del Pacte per a la reindustrialització del Vallès Occidental. Es tracta de propostes signades pels principals agents territorials -ajuntaments, sindicats, entitats empresarials i universitats- per portar la comarca cap a una segona reindustrialització. A l’acte hi ha participat, entre d’altres, el rector de la UPC, Enric Fossas; representants d’UGT, CCOO i PIMEC; i els principals alcaldes de les poblacions de la comarca.
 
Durant la seva intervenció, Pere Torres ha fet referència al concepte de “renaixement industrial” per destacar que la recuperació industrial de Catalunya “ha de tenir una visió més global de l’impacte de la indústria en la nostra societat”, i que “parlem d’una indústria nova, que ha de sorgir de la revolució que s’està produint en aquest moment, que està canviant els paradigmes de producció, consum, distribució comercial i capacitats professionals requerides”. El secretari d’Empresa i Competitivitat ha assegurat que “estem vivint una nova revolució industrial i Catalunya hi ha de ser present des d’un primer moment”.
 
Segons Pere Torres, aquest renaixement industrial “ens ha de portar a una indústria de més valor afegit, amb més contingut tecnològic, més innovadora, més resilient, i que generi llocs de treball més estables i menys precaris”. “És la indústria per la qual volem apostar, ha subratllat, afegint que l’esperit de cooperació entre el món públic i el privat, la internacionalització i la innovació seran els elements clau per aconseguir-ho.
 
Torres ha recordat que “Catalunya comença a disposar d’una Estratègia Industrial pròpia”, que ha comptat amb l’aportació de més d’un miler d’empresaris i que recull més d’un centenar d’actuacions pràctiques per resoldre aspectes concrets considerats crucials per a la indústria catalana. De fet, dimecres vinent es presentaran aquestes accions davant el teixit empresarial català al CCIB.
 
La declaració Cap a la segona reindustrialització del Vallès Occidental conté 40 propostes sorgides de les cinc comissions formades ara fa un any en matèria d’infraestructures, mobilitat i energia; especialització en el territori, clústers i internacionalització; formació, innovació i coneixement; polítiques de sòl i polígons industrials; i desenvolupament econòmic i administració pública. Els signats d’aquest document són UAB, UPC, UIC, l’ESDI, Cambra de Comerç de Terrassa, Cambra de Comerç Sabadell, CIESC,  PIMEC, UGT, CCOO, els 23 alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental i el Col·legi d’Enginyers de Catalunya.

2  

Fitxers adjunts

Foto de família de l'acte d'avui

Foto de família de l'acte d'avui
JPG | 3654

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, durant la seva intervenció

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, durant la seva intervenció
JPG | 4012