• Així ho ha explicat el conseller de Justícia, Germà Gordó, aquesta tarda a Tarragona, on s’ha desplaçat amb motiu de la celebració dels actes de Sant Raimon de Penyafort, organitzats pel Col·legi d’Advocats de la capital tarragonina
 
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, s’ha desplaçat aquesta tarda a Tarragona per participar en els actes de commemoració de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats, organitzats pel Col·legi d’Advocats de la capital tarragonina. En aquesta visita a la ciutat, el conseller Gordó ha explicat que, abans del mes d'agost, "el Govern tirarà endavant la licitació del nou projecte de la Ciutat de la Justícia de Tarragona” i, alhora, ha avançat que es preveu que l’any vinent ja es pugui licitar la seva construcció perquè al 2017 la Ciutat de la Justícia de Tarragona sigui una realitat.
 
Sobre el nou projecte de Fòrum Judicial, Germà Gordó ha posat de manifest que aquest “es farà d’una manera una mica més austera”, d’acord amb la realitat econòmica en què es troba immersa la Generalitat, i ha confirmat que s’ubicarà al carrer Arquebisbe Pont i Gol, número 10.
 
El conseller també ha donat detalls de com serà el nou Fòrum Judicial de la ciutat de Tarragona. Tal com ha explicat Gordó, es preveu que el nou Fòrum comuniqui tres edificis, es distribueixi en cinc plantes i en disposi d’una més de soterrada. A més a més, el conseller ha detallat que el Departament té previst destinar entre 2.500 i 3.000 m2 de reserva “per si hagués de créixer l’Audiència Provincial en el futur”.
 
Finalment, Gordó també s’ha referit al futur del Centre Penitenciari de Tarragona, que quedarà en desús amb la posada en marxa del nou Centre Mas d’Enric, al Catllar, aquest 2015. Sobre aquesta qüestió, el conseller ha explicat que, previsiblement, es farà en una part de l’actual Centre penitenciari, en espera d'acabar de parlar amb l'Ajuntament, entre altres institucions.