• El cap de l’Executiu ha inaugurat la Fira Q de Balaguer dedicada als productes i serveis de proximitat
  • Artur Mas ha destacat l’aposta del certamen per la qualitat i ha subratllat que “tot el que s’està fent a Catalunya persegueix aquest objectiu per fer un país millor”
El president Mas ha inaugurat la Fira Q de Balaguer (foto: Ruben Moreno)
El president Mas ha inaugurat la Fira Q de Balaguer (foto: Ruben Moreno)
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida avui des de Balaguer per aplegar a les urnes un “gran quòrum” com el que va aconseguir ahir el món sobiranista en l’acte que es va fer al Palau Sant Jordi de Barcelona. “A les grans mobilitzacions que ha fet Catalunya aquests darrers tres anys hi ha hagut molt quòrum, i espero que quan la gent hagi de prendre decisions, que en democràcia es prenen allà on ja sabeu, hi hagi també un gran quòrum”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la Fira Q de Balaguer, dedicada a la promoció dels productes i serveis de proximitat de qualitat. En l’acte, han acompanyat el president l'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré.
 
Artur Mas ha destacat l’aposta del certamen per la qualitat i l’ha posat com a exemple per al conjunt del país. En aquest sentit, ha remarcat que “tot el que s'està fent en aquest moment a Catalunya persegueix aquest objectiu per fer un país millor” i ha afegit que “un país és millor si ho és per a les persones que hi viuen”.
 
El cap del Govern també ha felicitat l’Ajuntament de Balaguer pel nou format que ha donat a la Fira Q i per haver “canviat l’statu quo i les maneres de fer, que sempre és complicat, i ho dic per experiència”, perquè “t’enfrontes moltes vegades a les inèrcies, als  interrogants, fins i tot als temors, i cal tenir molta energia i molta convicció i bones idees per canviar les coses i  per vèncer aquestes inèrcies i tapar aquestes incerteses”. “Espero que aquest bon exemple de Balaguer inspiri també la bona marxa del conjunt de Catalunya, en aquests moments en què s'ha d'enfrontar a noves idees, a trencar determinats status quo o superar-los”, ha reblat.
  
Durant la visita al certamen, que enguany ha incorporat també el sector dels esports, s’ha fet l'acte de lliurament de la medalla al mèrit esportiu balaguerí a Robert Martínez, entrenador de l'Everton FC, de la Premiere League. Han recollit la distinció els pares del guardonat, qui ha expressat el seu agraïment a través d'un vídeo.
 
Com és tradicional, tenen un espai destacat a la fira el comerç, la gastronomia i els productors locals, així com la cultura i el turisme. En l’àmbit de la gastronomia, destaquen la mostra culinària, l’Aula de Cuina Q, l’espai Petit Xef, la jornada tècnica de la mel, la 30a Mostra Nacional de la Coca de Samfaina i la 3a Mostra Nacional de Panadons de la Noguera.
 
 
 

3  

Imatges

Activitat Petit Xef

Activitat Petit Xef 542

Inauguració de la Fira Q

Inauguració de la Fira Q 584

Medalla al mèrit esportiu

Medalla al mèrit esportiu 504