El Govern de la Catalunya vol expressar la seva consternació per l'elevat nombre de víctimes que ha causat el terratrèmol que ha saccejat el Nepal i vol transmetre la seva solidaritat i condol al govern i al poble d'aquest país. El sisme ha registrat una magnitud de 7,9 en l'escala de Richter i ha afectat principalment la capital del país, Katmandú, tot i que també ha provocat danys i víctimes a l'Índia i a la Xina.
 
Davant la magnitud d'aquesta catàstrofe, el Govern de Catalunya convocarà amb caràcter d'urgència el Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència per impulsar i coordinar les possibles actuacions d'ajuda humanitària que s'acordin. Aquest organisme està adscrit a l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i coordina els esforços de les administracions públiques catalanes i de la societat civil en situacions d'emergència humanitària per donar-hi una resposta àgil.
 
D'altra banda, el Govern vol comunicar que hores d'ara no té cap constància que hi hagi cap ciutadà català entre les víctimes d'aquest sisme. L'executiu català continuarà analitzant les informacions que arribin per si es produeixen novetats en aquest sentit, atès el mal estat en el qual han quedat les comunicacions al Nepal i l'elevat nombre d'excursionistes estrangers que han quedat bloquejats en diversos indrets.