FOTO WEB
Un moment de l'acte.
 
 
L’Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), inicia al maig el període de FP Dual de cicle de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal amb empreses del sector d’arreu de Catalunya.
 
Els alumnes han completat el període de formació a l’Escola corresponent al primer curs, després realitzen les pràctiques obligatòries, i a continuació la FP Dual remunerada.  
 
Val a dir que l’acollida de les empreses ha estat molt positiva. Així, hi participen: Agropecuaria d’Artesa de Segre, Albesa Ramadera, Aleu Sabater, Cal Mingo SCCL, Cercle Tancat SL, Cooperativa d’Ivars d’Urgell, Corporació Agropecuària de Guissona, David Moli, Granja Cases SCCL, Premier Pigs, Pondex, Selecciones Batallé, Vall Companys, així com l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del DAAM. Aquesta estada a les empreses els permetrà conèixer als alumnes i efectuar la selecció de futurs treballadors que vol donar resposta a la necessitat de personal format i amb experiència per a cobrir nous llocs de treball.
 
Un dels passos en el procés ha estat la celebració, divendres, d’una jornada en l’esmentada Escola sobre la formació Dual en la qual hi van participar diferents representants de les empreses abans esmentades. En la primera part de la jornada es va treballar en la formació de les persones que fan de tutors d’empresa durant el període en què l’alumnat roman a les empreses. I la segona part de la jornada va estar presidida pel director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament, Domènec Vila, el qual va formalitzar la signatura dels convenis de col·laboració entre el Departament i les empreses presents en l’acte i que col·laboren en aquest projecte.
 
Els alumnes que opten per aquesta modalitat de formació disposen d’una oportunitat única perquè adquireixen els coneixements teòrics a l’aula i els complementen amb la pràctica a les empreses, i alhora els permet un coneixement directe del sector i de la realitat de la ramaderia catalana. A més, estan tutelats en tot moment des de l’escola i des de les empreses mitjançant els tutors que els orienten coordinadament per a poder completar amb èxit el seu aprenentatge.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

Imatge.

Imatge.
JPG | 5283