• Aquest debat s’articularà en dues sessions, una centrada en la contaminació agrícola i ramadera, qualitat hidromorfològica i prevenció d’inundacions (28 d’abril) i una altra que abordarà l’abastament i la contaminació urbana i industrial (dia 14 de maig)
 
  • Les mesures analitzades són relatives a les conques del Llobregat, el Foix i les rieres del Pla de Llobregat i Garraf
 
  • Les propostes debatudes i consensuades s’encabiran dins el Pla de Gestió de l’Aigua i el seu Programa de Mesures
 
Mapa debat Manresa
L’Agència Catalana de l’Aigua durà a terme demà el primer dels debats de mesures previstos a Manresa, dins dels processos participatius vinculats amb la revisió del Pla de Gestió de Districte de Conca Fluvial de Catalunya i el seu Programa de Mesures, tal i com determina la Directiva marc de l’aigua europea.
 
Les mesures que s’analitzaran i es debatran en les esmentades sessions fan referència a les conques del Llobregat i el Foix i les rieres del Pla del Llobregat i Garraf (imatge de l’esquerra).
 
Aquests debats donen continuïtat al procés participatiu iniciat a finals de 2013 i que se celebra en 4 àmbits diferents: Barcelona (2), Girona i Tarragona. En aquest sentit, fins a la data, ja s’han celebrat els debats de mesures a Tarragona (conques Gaià, Francolí i rieres de Riudecanyes, Calafat, Baix Camp, Punta de la Móra i Calafell), Girona (rius Ter, Daró, Fluvià, Muga, rieres de Cap de Creus, Montgrí-Empúries i Cap de Begur-Lloret de Mar, i recs Madral i Sirvent) i Barcelona (rius Tordera i Besòs i rieres del Pla de Barcelona i Maresme).  
 
La sessió, que tindrà lloc aquest dimarts 28 d’abril a partir de les 6 de la tarda, abordarà la contaminació agrícola i ramadera, la qualitat hidromorfològica i la prevenció de les inundacions, mentre que la prevista per al 14 de maig (també a les sis de la tarda) es focalitzarà en l’abastament i la contaminació urbana i industrial a les conques del Llobregat i el Foix i les rieres del Pla de Llobregat i Garraf. Les dues trobades es duran a terme a la Delegació Territorial del Govern a la Catalunya Central (Palau Firal, polígon Els Dolors, s/n, de Manresa).
 
Aquestes sessions participatives serviran per debatre les mesures que s’encabiran dins del Pla de Gestió de Districte de Conca Fluvial de Catalunya i del seu Programa de Mesures, que s’aprovaran a finals de 2015.
 

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 288

Mapa conques relatives debat mesures Manresa

Mapa conques relatives debat mesures Manresa
JPG | 349