A les 01.56 hores d’aquesta matinada, els Bombers de la Generalitat rebien l’alerta, des del refugi del Niu de l’Àliga, al terme municipal de Bagà, que dues persones (un home i una dona), que havien d’arribar des del refugi del Rebost, s’havien perdut en el trajecte.
 
Els Bombers han activat efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) que han fet la recerca per les rutes des de Coll de Pal fins al refugi del Niu de l’Àliga, entre el refugi del Rebost i el del Niu de l’Àliga, i per les zones de Comafloriu i del Mirador dels Orris.
 
Precisament ha estat des del Mirador que els Bombers han pogut seguir unes traces a la neu i han localitzat, al voltant de les 05.00 hores, els perduts. Tots dos presentaven símptomes d’hipotèrmia i un d’ells, l’home, havia caigut i s’havia ferit a la cama.
 
Poc després l’home ha entrat en parada cardiorespiratòria i efectius dels Bombers li han estat practicant les maniobres de Reanimació Càrdiopulmonar (RCP) fins a l’arribada d’un aparell cardiocompresor, facilitat pel SEM, que han dut amb l’helicòpter de rescat efectius dels GRAE i el GEM (Grup d’Emergències Mèdiques). Les males condicions meteorològiques han impedit l’helicòpter, en un primer moment, acostar-se a la zona on es trobava el ferit, amb la qual cosa el sanitari del GEM juntament amb un GRAE, han hagut de fer l’últim tram a peu per poder portar fins el ferit l’aparell cardiocompressor. Finalment, les condicions meteorològiques han permès l’helicòpter arribar fins el ferit i l’ha traslladat a l’hospital Sant Pau de Barcelona en estat crític, segons informa el SEM.
 
L’altre ferit, una dona de 32 anys, ha estat traslladada des d’on se l’ha localitzat fins a Coll de Pal, on l’esperava una ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) que l’ha desplaçat fins a l’hospital Sant Bernabé de Berga, en estat menys greu, per hipotèrmia. Fins al lloc s’hi han desplaçat un total de tres ambulàncies del SEM a més d’una patrulla del Cos dels Mossos d’Esquadra.