Arran de les declaracions realitzades per part de la diputada del Partit Popular a Lleida, la Sra. Marisa Xandri  -publicades aquest cap de setmana en diversos mitjans de LLeida- en relació a la imminent limitació i imposició de requisits “desmesurats i incomprensibles” per l’exercici de la pesca recreativa i a la subhasta de zones de pesca controlada mitjançant una nova Ordre, el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural desmenteix rotudament aquesta informació i vol deixar constància que en cap cas s’està tramitant cap normativa al respecte.
 
Les afirmacions realitzades per la diputada són falses i sense cap fonament  (és ben sabut  que qualsevol projecte de Decret ha de passar prèviament pel Consell de pesca i ser sotmès al corresponents tràmits d'informació pública).
 
El Dept. considera que aquestes declaracions són clarament demagògiques i s'han realitzat amb una intencionalitat política i  cercant l’oportunisme de cara a les properes eleccions, i convida a il.lustre Diputada a informar-se millor en el futur tant sobre aquest tema com sobre les taxes aplicables per a l’exercici de la pesca recreativa.
 
Recordem a la Sra Xandri que la llicència de pesca recreativa de superfície de la Generalitat té un cost de 25 euros/any i no de 60 euros . Potser s’ha confós amb els 60 euros/any que cobra la Federació per a federar-se. Es recorda a tots els pescadors que la llicència federativa no és obligatòria per a l’exercici de la pesca recreativa i que l’import el fixa exclusivament la Federació.
 
Per últim cal destacar que aquesta temporada de pesca s’està desenvolupant amb normalitat i que diverses societats de pescadors d’alta muntanya i també de zones intensives han signat acords amb el departament per la venda de permisos de pesca.