El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, acompanyat del president de la Fundació Agrupació, Josep Lluís Vilaseca, ha presidit avui al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació del llibre “10x10: 100 trucs per ser més actiu”, un quadern de bones pràctiques amb recomanacions adaptades a la situació de cada persona per combatre el sedentarisme.
Foto: Jordi Estruch
La finalitat de la publicació, impulsada per la Secretaria General de l’Esport amb la col·laboració de la Fundació Agrupació, és promoure els hàbits saludables a través de l’activitat física i respondre qüestions com quant de temps al dia necessiten fer exercici els nens i nenes menors de 5 anys, quins beneficis aporta l’activitat física a aquesta edat o com podem fer exercici a casa o a la universitat.
 
“10x10: 100 trucs per ser més actiu” recull trucs i iniciatives que qualsevol persona pot dur a terme en el seu dia a dia per aconseguir el mínim de 30 minuts d’exercici en adults i de 60 minuts ens infants i adolescents que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS).
 
Ivan Tibau ha agraït el suport i la col·laboració de la Fundació Agrupació als programes de promoció de l’activitat física del Govern –com el PAFES o el Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física-, que ha fet possible la publicació d’aquest llibre, “un recull d’ajuts senzills per ser més actius a la nostra vida” que vol ser un instrument per reduir les “preocupants” xifres de sedentarisme a la societat. Per la seva banda, Josep Lluís Vilaseca ha remarcat la importància de “realitzar més activitat física i, sobretot, fer-la bé”, i ha afegit que el llibre és “molt instructiu amb consells des de la infantesa fins a la vellesa”.

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch) 312