• El Departament de Territori i Sostenibilitat convida tothom a participar el proper dimecres en una jornada de mesuraments sonomètrics a través del telèfon mòbil
  • L’activitat és possible gràcies al servei NoiseWatch de l’Agència Europea del Medi Ambient
Imatge
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat organitza l’activitat “Visc amb soroll?” per apropar la població al coneixement del soroll ambiental, els nivells als que estem exposats i la seva percepció. El motiu és la celebració del 20è Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll, demà passat, dimecres, 29 d’abril. La proposta consisteix a convidar els ciutadans a realitzar mesuraments dels nivells des de diferents punts de Catalunya que s’inclouran posteriorment en un mapa. D’aquesta manera es podrà disposar d’una mena de “fotografia del soroll” que es produeix en un dia concret a casa nostra.
 
El funcionament de l’activitat es basa en la col·laboració dels usuaris d’smartphones que, a través d’una aplicació mòbil gratuïta, Noise Watch, de l’Agència Europea de Medi Ambient, poden realitzar els mesuraments de manera senzilla i ubicar-los. La Direcció General de Qualitat Ambiental DGQA recollirà totes les dades que es vagin publicant a les xarxes socials i elaborarà un mapa en format KML de Google Earth, consultable a través d’aquesta aplicació. Per poder fer-ho, és aconsellable compartir els resultats a través de Twitter, amb l’etiqueta #diasoroll, o de WhatsApp, al número de telèfon 637 347 598.
 
Aquestes dades són indicatives, ja que procedeixen del que interpreten els micròfons dels telèfons mòbils, i no es poden considerar precises, com les que s’obtenen amb mètodes de mesura professionals. De tota manera, permeten familiaritzar els ciutadans amb les metodologies de mesura, els nivells, la normativa existent o el significat i la percepció de l’escala en decibels (dB). Ho faran centres educatius i població en general. Paral·lelament, personal d’ens públics i d’entitats ambientals amb coneixements tècnics realitzaran mesures repartides per les ciutats i pobles de Catalunya amb instrumentació acústica de precisió.

2  

Fitxers adjunts

Imatge

Imatge
JPG | 63

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 429