• El projecte català Taüll 1123 és una de les 5 propostes escollides entre més de 400 projectes
  • El guanyador es donarà a conèixer en una cerimònia el 29 d’abril
Taüll 1123
El projecte Taüll1123, de recuperació virtual de les pintures romàniques de l’església de Sant Climent de Taüll, ha estat nominat als premis europeus Museum+Heritage Awards for Excellence.
 
Fa 12 anys que es convoquen els premis Museum+Heritage Awards for Excellence en el marc de la fira Museums+Heritage, dedicada al patrimoni, una de les més importants d’Europa. Enguany, tindrà lloc els dies 29 i 30 d’abril a Londres i compta amb 300 expositors de tots els sectors del patrimoni i unes 40 conferències sobre disseny d’exposicions, interacció amb els públics, noves tecnologies o esponsorització.
 
En l’edició d’aquest any s’han presentat més de 400 propostes als premis a la categoria de Premi Internacional, millor proposta de patrimoni de l’any 2015. D’entre aquestes més de 400 propostes provinents de tot el món se n’han escollit 5, una de les quals és el mapping de Sant Climent de Taüll.
 
Els 5 nominats són:
-           Museu de Gal·lípoli (Turquia)
-           Historic Dockyard Museum (Illes Malvines)
-           Micropia. Exposició de Natura Artis Magistra (Holanda)
-           DomUnder. Exposició interactiva a Utrecht (Holanda)
-           Taüll 1123 (Catalunya)
 
El guanyador serà comunicat en la cerimònia de lliurament dels premis Museum+Heritage Awards for Excellence durant la nit del 29 d’abril.
 
El projecte de restauració i museïtzació de l’absis de Sant Climent de Taül, realitzat pel Departament de Cultura i l’Obra Social “la Caixa”, i amb la col·laboració del Bisbat d’Urgell, el Consorci del Patrimoni de la Vall de Boí i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), va ser el guanyador en la categoria Multimèdia de l’edició de Museums and the Web 2014 i ha estat presentat en l’edició d’enguany celebrada a Chicago (MW2015).