Moment de la jornada
Moment de la jornada
L’Escola Agrària de Manresa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha acollit la primera trobada de formació de formadors en horts socials ecològics a Catalunya.
 
Durant la jornada es va posar de manifest la important funció que poden assolir els horts socials ecològics, tant econòmicament com anímicament, per a persones afectades  per la crisi econòmica actual com ara aturats de llarga durada, joves sense inserció laboral i immigrants amb pocs recursos.
 
De la mà de nombroses entitats implicades en horts socials (Humana Fundación Pueblo a Pueblo, la cooperativa Tarpuna, Dynamis, Càritas Terrassa, així com els ajuntaments de Premià de Dalt i de Terrassa), es van donar a conèixer diferents projectes agrosocials que ja estan en marxa en el territori, i van aportar la seva experiència i el seu punt de vista social, innovador, estratègic i impulsor.
 
Les ponències van ser seguides per més de 50 persones. Després de les ponències, els assistents van participar de forma activa en una taula rodona on es van recollir les seves necessitats formatives tant des del punt de vista tècnic com social i també legislatiu.
 
Aquesta jornada s’emmarca en el projecte europeu Erasmus+ “Eco-motive”, en què participa l’Escola Agrària de Manresa juntament amb socis (una universitat, un centre formatiu per a persones amb especials dificultats d’aprenentatge i diversos ajuntaments) d’altres països: Hongria, Romania i Anglaterra. El projecte es fixa com a objectiu elaborar eines de formació de formadors en producció ecològica a petita escala, en els àmbits següents: fructicultura, horticultura, ramaderia de petits animals i comercialització. Al final del projecte Eco-motive està prevista una segona trobada per tal de conèixer els materials que s’hagin elaborat.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Imatges

Moment de la jornada

Moment de la jornada 388