Còmic
El Carnet Jove (CJ), gestionat per l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família, ha presentat aquest vespre el còmic “La nota del Jazz" amb un acte a l’Espai Fòrum El Triangle, al  centre comercial FNAC de Barcelona. A l’acte hi han assistit el president de l’Agència Catalana de la Joventut,  Toni Reig; l’autor del còmic, el dibuixant Òscar Martínez; i el periodista cultural i especialista en el món del còmic Jaume Vidal.
 
“La nota del Jazz”, de 56 pàgines, és l’obra guanyadora de la segona ronda de la Beca CJ Connecta’t al Còmic del 2014. Editat per l’editorial Edicions de Ponent, presenta la vida de l'Owen, un nen saxofonista de Nova Orleans, i el seu grup d'amics músics. La seva passió esdevindrà una història plena de d’oportunitats, desenganys i un estil de vida marcat per les notes del jazz, en una història que reflexiona sobre com afecten a la vida les decisions que es van prenent.
 
Els còmics publicats en edicions anteriors com a resultat de la mateixa Beca CJ Connecta’t al Còmic van tenir un èxit molt rellevant, com és el cas de “El senyor Romaní”, de l’il·lustrador Miguel Bustos i la guionista Carme Pons. Aquest treball va guanyar el “Premi Junceda de Còmic 2014” que concedeix l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC).
 
D’altra banda, l’èxit de vendes del llibre-còmic “Fill dels 80, la Generació Bombolla”, del dibuixant Aleix Saló, va permetre l’autor publicar el seu segon llibre Españistán, de la burbuja inmobiliaria a la crisis, que va tenir un notable èxit arreu de l’Estat espanyol, amb més de 11.000 exemplars venuts i milions de visites al vídeo penjat al Youtube sobre el còmic.
 
Un altre cas destacat és el de Raquel Córcoles i Marta Rabadán, que van escriure el llibre “Sóc de Poble”, també publicat per Ediciones Glénat. El còmic, que satiritza la frivolitat de les noves tendències urbanites, va vendre prop de 4.000 exemplars en poc temps.
 
La Beca CJ Connecta’t al Còmic és una iniciativa que té com a objectiu promoure l’accés de joves al món professional d’aquest àmbit creatiu. Forma part d’un conjunt de deu Beques Carnet Jove que abasten nou àmbits més del món de la comunicació i la cultura, i que estan recompensades amb una beca de 5.000€ i l’estada d’un any en empreses de referència.
 
 
Oberta la convocatòria 2015
 
La convocatòria per optar a les Beques Carnet Jove per aquest any està oberta fins el proper 27 de maig. Els joves de 16 a 30 anys interessats a inscriure’s-hi han de presentar la seva sol·licitud a través del web www.carnetjove.cat/connectat.
 
La Beca CJ Connecta’t al Còmic del 2015 consta d’una publicació de 22 tires còmiques a Ediciones El Jueves, onze tires a la revista en paper de caràcter setmanal El Jueves, i onze més a la web de la mateixa publicació. A més, la persona guanyadora de la beca o una de les quatre finalistes, podran editar un llibre amb Panini Còmics.

1  

Imatges

Portada del còmic

Portada del còmic 2801