• El simposi organitzat pel Servei Català de Trànsit (SCT) té per objectiu analitzar la mobilitat i la seguretat viària des de paràmetres de gènere
  • La vicepresidenta ressalta que “els valors no tenen gènere” i que el Congrés aportarà indicadors que ajudaran a incorporar polítiques públiques de futur
150428 I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega,  ha obert el I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària. El simposi, que organitza el Servei Català de Trànsit (SCT) a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, té l’objectiu d’analitzar la mobilitat i la seguretat viària des de paràmetres de gènere i compta amb la participació d’experts d’arreu de l’Estat i de diversos països europeus. Durant la seva intervenció, la vicepresidenta ha destacat que “aquest congrés ens aportarà indicadors que ens ajudarà  a incorporar polítiques públiques de futur”.
 
La vicepresidenta ha ressaltat que “els valors no tenen gènere però que sí hi ha un comportament diferenciat entre homes i dones que ens ve donat per una base biològica” i que suposen un “actiu de les dones en la nostra societat”. “Les dones hi posarem el nostre ADN i coneixements” per arribar a l’objectiu zero d’accidentalitat, ha dit.
 
Ortega també ha subratllat que només un 7,3% de les persones que assisteixen als cursos de recuperació de punts són dones, “una dada prou important perquè incorporem els valors de les dones en la seguretat viària”.
 
En aquest I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària s’estan tractant temes com els estereotips de gènere en la conducció, la percepció del risc segons el gènere, la conducció fonamentada en valors o el rol de les dones en les campanyes de comunicació.
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, clourà aquesta tarda el simposi. El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, serà l’encarregat de presentar les conclusions del congrés.

3  

Fitxers adjunts

150428 I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària (I)

150428 I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària (I)
JPG | 2812

150428 I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària (II)

150428 I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària (II)
JPG | 4718

150428 I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària (III)

150428 I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària (III)
JPG | 2362